Brytbröd med oregano och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)

Vad tycker du?

5tim 11 ingredienser

Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Ingredienser

stort bröd, ca 16 portionsbitar
1
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
20 g
jäst
4 dl
ljummet vatten
1 msk
honung
1
ägg
1 msk
salt
3 dl
durumvetemjöl (180 g)
9 dl
vetemjöl (540 g)
1
ägg
1 dl
färsk oregano
Svarta vallmofrön

Gör så här

Tips!

Detta brytbröd passar utmärkt på buffébordet eller när man är många som ska äta. Om inte hela brytbrödet går åt så kan du enkelt bryta isär och frysa ner portionsbröden och sedan tina upp till en frukost eller lunch.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

Nea Hedefalk

Det verkar vara mycket mjöl i detta recept. Efter att ha använt tillräckligt för att få en fast deg har jag fortfarande flera deciliter kvar.

Anna Mellberg

Hej Nea! När du tar upp mjöl i måtten- se till att det inte är hårt packat. Så ”fluffa upp” mjölet innan du tar upp det- det kan göra stor skillnad. Lycka till i köket önskar Zetas provkök

Lisa

Kan man kalljäsa detta brödet i kylen?
Om man bakar ut det direkt och inte jäser ex på fredag kväll och jäser till lördag kväll i kylen. Eller jäser det för mkt då eller om durumvetet inte jäser bra i kyl. Tänkte spara lite tid.

Sophie Berlin

Hej Lisa,
Första jäsningen går utmärkt att kalljäsa under natten. Jäsning nummer två är att föredra att göra samma dag.
Lycka till!
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar