Recept från Zeta. Brytbröd med oregano och parmesan_li

Brytbröd med oregano och parmesan

Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.

Tillagning
Jäsning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 20 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 1 ägg
  • 1 msk salt
  • 3 dl durumvetemjöl (180 g)
  • 9 dl vetemjöl (540 g)
  • 1 ägg
  • 100 g Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån

    Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån

    Läs mer
  • 1 dl färsk oregano
  • Svarta vallmofrön
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lös jästen i vattnet och blanda i övriga ingredienser.

Jobba i maskin eller för hand i minst 10 min tills degen känns spänstig och smidig och släpper bunkens kanter.

Jäs övertäckt med plastfilm i 2 timmar och tills degen fördubblat sin storlek.

Häll ut degen på mjölad bänk och knåda igenom lite snabbt.

Dela degen i 16 bitar med samma storlek.

Rulla till jämna bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Lägg dom precis intill varandra i det mönster du vill.

Jäs övertäckt i 2 timmar till.

Pensla hela brödet med uppvispat ägg.

Finhacka oreganon och strö över brödet.

Riv över parmesanosten.

Avsluta med att strö över svarta vallmofrön.

Grädda i 225 grader i ca 20-25 min tills brödet blivit gyllenbrunt både på under och ovansidan.

Låt brödet svalna på galler.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Detta brytbröd passar utmärkt på buffébordet eller när man är många som ska äta. Om inte hela brytbrödet går åt så kan du enkelt bryta isär och frysa ner portionsbröden och sedan tina upp till en frukost eller lunch.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.