Brytbröd med oregano och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

5tim 11 ingredienser

Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Ingredienser

stort bröd, ca 16 portionsbitar
1
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
20 g
jäst
4 dl
ljummet vatten
1 msk
honung
1
ägg
1 msk
salt
3 dl
durumvetemjöl (180 g)
9 dl
vetemjöl (540 g)
1
ägg
1 dl
färsk oregano
Svarta vallmofrön

Gör så här

Tips!

Detta brytbröd passar utmärkt på buffébordet eller när man är många som ska äta. Om inte hela brytbrödet går åt så kan du enkelt bryta isär och frysa ner portionsbröden och sedan tina upp till en frukost eller lunch.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Lisa

Kan man kalljäsa detta brödet i kylen?
Om man bakar ut det direkt och inte jäser ex på fredag kväll och jäser till lördag kväll i kylen. Eller jäser det för mkt då eller om durumvetet inte jäser bra i kyl. Tänkte spara lite tid.

Sophie Berlin

Hej Lisa,
Första jäsningen går utmärkt att kalljäsa under natten. Jäsning nummer två är att föredra att göra samma dag.
Lycka till!
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco