Brytbröd med oregano och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

Vad tycker du?

5tim 11 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

stort bröd, ca 16 portionsbitar
1
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
20 g
jäst
4 dl
ljummet vatten
1 msk
honung
1
ägg
1 msk
salt
3 dl
durumvetemjöl (180 g)
9 dl
vetemjöl (540 g)
1
ägg
1 dl
färsk oregano
Svarta vallmofrön

Gör så här

Tips!

Detta brytbröd passar utmärkt på buffébordet eller när man är många som ska äta. Om inte hela brytbrödet går åt så kan du enkelt bryta isär och frysa ner portionsbröden och sedan tina upp till en frukost eller lunch.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Lisa

Kan man kalljäsa detta brödet i kylen?
Om man bakar ut det direkt och inte jäser ex på fredag kväll och jäser till lördag kväll i kylen. Eller jäser det för mkt då eller om durumvetet inte jäser bra i kyl. Tänkte spara lite tid.

Sophie Berlin

Hej Lisa,
Första jäsningen går utmärkt att kalljäsa under natten. Jäsning nummer två är att föredra att göra samma dag.
Lycka till!
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Grillat med italienska smaker

Grillad halloumi med zucchini och citron
Grillad halloumi med zucchini och citron
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Grillad röding med sommarkål
Grillad röding med sommarkål
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Krispigt grillad abborre
Krispigt grillad abborre
Grillad sparris med örtricotta
Grillad sparris med örtricotta
Salsicciaspett
Salsicciaspett