Brytbröd med oregano och parmesan
Vad tycker du?
Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.
Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Detta brytbröd passar utmärkt på buffébordet eller när man är många som ska äta. Om inte hela brytbrödet går åt så kan du enkelt bryta isär och frysa ner portionsbröden och sedan tina upp till en frukost eller lunch.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (49)
(49)Vad tyckte du om receptet?
6 kommentarer
Nea Hedefalk
Det verkar vara mycket mjöl i detta recept. Efter att ha använt tillräckligt för att få en fast deg har jag fortfarande flera deciliter kvar.
Anna Mellberg
Hej Nea! När du tar upp mjöl i måtten- se till att det inte är hårt packat. Så ”fluffa upp” mjölet innan du tar upp det- det kan göra stor skillnad. Lycka till i köket önskar Zetas provkök
Sandra
Kan man frysa in brödet?
Anna Mellberg
Hej Sandra! Det ska gå bra, hälsar vännerna på Zeta
Lisa
Kan man kalljäsa detta brödet i kylen?
Om man bakar ut det direkt och inte jäser ex på fredag kväll och jäser till lördag kväll i kylen. Eller jäser det för mkt då eller om durumvetet inte jäser bra i kyl. Tänkte spara lite tid.
Sophie Berlin
Hej Lisa,
Första jäsningen går utmärkt att kalljäsa under natten. Jäsning nummer två är att föredra att göra samma dag.
Lycka till!
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta