Recept från Zeta. ugnsrostade_gronsaker_med_balsamvinagrettRecept från Zeta. ugnsrostade_gronsaker_med_balsamvinagrett

Ugnsrostade grönsaker med balsamvinägrett

Verdure al forno con salsa balsamica - ugnsrostade grönsaker med balsamvinägrett. Det perfekta tillbehöret till både fisk och kött.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 stor zucchini eller
  • 2 små zucchini
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • salt
  • peppar
  • ett par kvistar färsk timjan
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skär paprikorna i strimlor, rödlöken i klyftor och zucchinin i ½ cm tjocka skivor.

Skala vitlöksklyftorna.

Vänd grönsakerna i olivolja på en ugnsplåt. Salta och peppra.

Rosta i ugnen i ca 15 minuter.

Strö över färsk timjan när det återstår 5 minuter.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.

Lägg grönsakerna i en skål och vänd ner vinägretten.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.