Recept från Zeta. ugnsrostade_gronsaker_med_balsamvinagrettRecept från Zeta. ugnsrostade_gronsaker_med_balsamvinagrett

Ugnsrostade grönsaker med balsamvinägrett

Verdure al forno con salsa balsamica - ugnsrostade grönsaker med balsamvinägrett. Det perfekta tillbehöret till både fisk och kött.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 stor zucchini eller
  • 2 små zucchini
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • salt
  • peppar
  • ett par kvistar färsk timjan
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skär paprikorna i strimlor, rödlöken i klyftor och zucchinin i ½ cm tjocka skivor.

Skala vitlöksklyftorna.

Vänd grönsakerna i olivolja på en ugnsplåt. Salta och peppra.

Rosta i ugnen i ca 15 minuter.

Strö över färsk timjan när det återstår 5 minuter.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.

Lägg grönsakerna i en skål och vänd ner vinägretten.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.