Vintersallad med gorgonzola och valnötter

En härlig sallad med gorgonzola och valnötter. En fräsch favoriträtt till vintern med en bra bas på ris av kikärtor som gör den mer mättande och med pigga inslag av granatäpple.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skölj bönriset ordentligt i kallt vatten. Koka sedan i saltat vatten 8-10 min. 

Skölj det kokta riset i kallt vatten. 

Ansa svartkålen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kålen 4-5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 

Smaksätt det kokta riset med parmesan, hackade örter, kapris, finrivet citronskal och citronsaft. Smaka av med lite salt. 

Skär päronet i skivor. 

Lägg svartkålen i botten på ett stort fat. Toppa med päron, bönris, granatäpple, valnötter och gorgonzola. Garnera med lite färska örter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.