Recept från Zeta. Parmesanostpaj

Parmesanostpaj

Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.

Förberedelser
Låt degen vila i kylen
Förgrädda i ugn
Grädda i ugn

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Arbeta ihop mjölsorterna och saltet med smöret, använd gärna fingrarna.

Tillsätt olivolja och vatten och arbeta till en smidig deg.

Låt den gärna vila i kylen ca 30 minuter.

Tryck ut degen i en pajform (diameter 24 cm) med löstagbar kant.

Gör degkanten ca 3 cm hög.

Förgrädda botten i 175 grader i 15 minuter.

Låt svalna.

Värm mjölken lite och rör i mascarponeosten och den rivna parmesan.

Låt svalna.

Knäck äggen i en skål eller bunke och vispa upp.

Vispa sedan i ostblandningen.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 150 grader till den fått fin färg och stannat.

Det tar cirka 40 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.