Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Gryner och ris av baljväxter
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Fråga oss
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept Picknick

    Picknick, knytkalas eller trädgårdsfest! Välj dina favoriträtter, packa dem i byttor med lock, sedan är det bara att öppna och servera.

    Italiensk grilled cheese med svart tapenade och mozzarella

    En klassisk varm macka kan vara bland det godaste som finns. Här har den fått sälta från tapenade och styrka från pepprig dijonsenap. Smart vardagsmat med få ingredienser och som är snäll mot plånboken.

    (3)

    (3)
    15min

    Brunchmacka med kronärtskockscrème och mortadella

    Brunch, frukost eller middag? Den här matiga mackan passar alla tillfällen. Med krämig kronärtskockskräm och mild mortadella blir den en garanterad favorit framöver.

    (1)

    (1)
    10min

    Insalata Russa potatissallad

    Insalata Russa är en potatissallad som ofta serveras kring juletid i Italien, men förekommer även kring andra högtider. Potatissalladen är krämigt oemotståndlig till tunt skivad chark eller till grillat.

    (15)

    (15)
    30min

    Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp

    Fixa pastasalladen hemma och ta med till din allra mysigaste picknick-plats. Den vispade fetaostdippen passar även perfekt att bre på crostini eller att doppa en krispig rädisa i.

    (35)

    (35)
    35min

    3 x grillad salsiccia

    Uppgradera grillkorven med en italiensk smakfull Salsiccia som har hög kötthalt och mer smak. Zetas salsiccia finns i tre smaker, original, fänkål och chili. Välj din favorit!

    (3)

    (3)
    30min

    Piadina med mozzarella och prosciutto cotto på grillen

    Utemat på italienska! Piadina är en italiensk varm macka som passar perfekt att ta med på utflykten. Antingen tar du med ingredienser och monterar mackan på plats eller så gör du klart allt i förväg och bara grillar klart när magen börjar kurra.

    (8)

    (8)
    15min

    Risottomix med svamp på stormköket

    Risotto Pronto - risottomix för dig som har ont om tid eller inte vill bära för mycket! Zetas risottomix är busenkel att lyckas med och perfekt för stormköket, det enda du behöver tillsätta är vatten.

    (29)

    (29)
    20min

    Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

    Inte bara en utan hela tre olika sorters ost ingår i denna frasigt goda sandwich. Perfekt som mättande mellanmål, enkel lunch eller middag.

    (18)

    (18)
    15min

    Piadina med Pesto Piccante, mozzarella och örter

    Italienska brödet Piadina passar utmärkt att vika enligt TikTok-trenden. Värm brödet i stekpanna med lite olivolja och fyll med dina favoritsmaker.

    (18)

    (18)
    15min

    Pan bagnat

    Bästa utflyktsbrödet - med salladen gömd inuti! Pan Bagnat är en utflyktsrätt som har sitt ursprung i Provence i södra Frankrike.

    (14)

    (14)
    15min

    Wrap med grillost, rödlök och tomat

    Grillost i en vegetarisk mättande wrap med grönsaker och bönor är perfekt att ta med på utflykten eller att äta till en snabb lunch.

    (38)

    (38)
    20min

    Piadina med nötkräm, bär och rostad mandel

    Piadina är ett klassiskt italienskt bröd bakat på olivolja. Detta är en sötare variant med hemmagjord nötkräm och saftiga bär. Serveras som efterrätt eller när man är sugen på något sött.

    (6)

    (6)
    15min

    Antipastispett

    Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett så att varje gäst får sitt egna spett.

    (50)

    (50)
    10min

    Halloumakisallad med melon

    Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumaki. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

    (52)

    (52)
    20min

    Choripan med romesco och chimichurri

    Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

    (15)

    (15)
    45min

    Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

    Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick

    (37)

    (37)
    50min

    Äppelmuffins med kanel och kardemumma

    Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

    (60)

    (60)
    45min

    Kakor med choklad och olivolja

    En härligt knaprig kaka med chokladbitar i. Går snabbt att göra och är perfekt i picknick-korgen eller och du snabbt vill ha nåt gott till kaffet.

    (57)

    (57)
    30min

    Sallad med grillad halloumi och nektariner

    Den perfekta salladen för varma sommardagar! Halloumi passar utmärkt med sötman från jordgubbar och nektariner. Salladen fungerar även på buffébordet!

    (51)

    (51)
    25min

    Bresaolarullar med rucola och citronmajonnäs

    Bresaolarullar med parmesan, rucola, citronmajonnäs och rostade pinjenötter är snabba och smakrika tilltugg, perfekt till drinken eller på buffén.

    (23)

    (23)
    20min

    Potatissallad med parmesan

    Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

    (47)

    (47)
    20min

    Potatissallad med örtricotta

    Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

    (40)

    (40)
    25min

    Macka med pestoslungad grönkål, tomat & parmesan

    Vegetarisk macka på rågbröd med en matig fyllning av pestoslungad grönkål, tomat och hyvlad parmesan. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (7)

    (7)
    10min

    Fröknäcke med fetaröra och salami med fänkål

    Fröknäcke med BreOliv- och fetaoströra som toppas med salami med fänkål och vattenkrasse. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (22)

    (22)
    10min

    Bruschetta med vegansk bönröra

    Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (101)

    (101)
    10min

    Fröfralla med tonfiskröra och picklad rödlök

    Fröfralla med tonfiskröra med BreOliv, fransk senap och kapris som toppas med picklad rödlök och rivet citronskal. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (24)

    (24)
    20min

    Surdegsbröd med italiensk skinka och kronärtskockskräm

    Surdegsbröd med BreOliv, kokt italiensk skinka, grillad paprika och kronärtskockskräm. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (15)

    (15)
    15min

    Grön macka med avokado, pesto och grönkål

    Vegetarisk macka på surdegsbröd med BreOliv, avokado, pesto och grönkål. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (42)

    (42)
    10min

    Danskt rågbröd med rökt lax och mascarponekräm

    Brunchmacka på danskt rågbröd med BreOliv, rökt lax och mascarponekräm med pepparrot. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (31)

    (31)
    15min

    Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

    Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (20)

    (20)
    15min

    Knäckebröd med tomater och italiensk hårdost

    Knäckebröd med BreOliv, körsbärstomater och Grana Padano-ost. Klassisk svensk knäckemacka med italienska smaker. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (10)

    (10)
    5min

    Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

    Baguette på surdeg med BreOliv, krämig mozzarella och söta ugnsbakade tomater. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (21)

    (21)
    40min

    Italienska pitabröd - Tigelle

    Recept på Tigelle, ett italienskt bröd som påminner om pitabröd. Serveras med skinka, grillade grönsaker och pesto.

    (48)

    (48)
    3tim 45min

    Ciabatta med högrev

    Matig ciabatta med högrev. Vinägerpicklade grönsaker ger en fin smakbrytning med den smakrika bräserade högreven. Servera i smörgåsen med sallad.

    (9)

    (9)
    27tim

    Rabarbersalsa med grillade kycklingklubbor

    Salsa på rabarber och färska jordgubbar som passar utmärkt till nygrillad kyckling.

    (23)

    (23)
    3tim 30min

    Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

    Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

    (112)

    (112)
    35min

    Grillad halloumi med coleslaw

    Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

    (57)

    (57)
    30min

    Sparrissallad med lax och mozzarella

    Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

    (86)

    (86)
    30min

    Calzonepirog med spenat och salami

    Calzonepirog med spenat och salami, grillade paprikor och krämig mozzarella. Perfekt för utflykten.

    (9)

    (9)
    1tim 30min

    Italienska charkuterier

    Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

    (58)

    (58)
    15min

    Charktallrik och småplock

    Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

    (46)

    (46)
    15min

    Filoncini med italiensk prosciutto

    Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

    (26)

    (26)
    10min

    Prosciutto di Parma med parmesanost

    Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

    (58)

    (58)
    10min

    Ciabatta med prosciutto cotto

    Italiensk smörgås, ciabatta med kokt italiensk skinka och pepprig rucola. Perfekt på picknick eller som ordentlig frukost eller lunch.

    (5)

    (5)
    10min

    Minicalzone med mozzarella och salami

    Minicalzone med mozzarella och salami blir nästan som en pirog. Gott som tilltugg eller på picknick.

    (22)

    (22)
    1tim 20min

    Sallad i burk med mozzarella och krutonger

    Sallad med mozzarella och krutonger i burk. Perfekt att ta med sig som matlåda.

    (8)

    (8)

    Sallad i burk med avocado och sparris

    Sallad med avokado och sparris i burk. Perfekt att ta med sig som matlåda.

    (5)

    (5)
    15min

    Vinägrett med soltorkade tomater

    Den varma smaken av soltorkade tomater ger denna vinägrett sin karaktär.

    (27)

    (27)
    15min

    Vinägrett med sardeller och grillad paprika

    Sardellerna ger en djup sälta till vinägretten och den grillade paprikan bidrar med sin fina sötma.

    (3)

    (3)
    15min

    Vinägrett med rödlök och persilja

    Rödlök och persilja är enkla kryddor att alltid ha hemma. De är användbara till mycket - som tillexempel i en vinägrett.

    (24)

    (24)
    10min

    Vinägrett med rödbeta, oregano och citron

    Rödbetan bidrar med sin söta, goda smak och passar bra tillsammans med färsk oregano och citron.

    (1)

    (1)
    10min

    Vinägrett med rostad vitlök och citron

    Vitlöken får en rundare smak när den rostas och blir extra god ihop med citronen.

    (24)

    (24)
    15min

    Vinägrett med rosmarin och apelsin

    En doftande fruktig och blommig vinägrett kryddad med rosmarin och apelsin.

    (1)

    (1)
    10min

    Syrad salladskål

    Snabbsyrad kål som passar perfekt på en matig macka eller som tillbehör till kött eller fisk.

    (57)

    (57)
    10min

    Prosciutto med melon och basilika

    Söt melon med salt prosciutto och basilika är ett perfekt tillbehör på buffébordet, eller som fräsch förrätt.

    (19)

    (19)
    15min

    Potatissallad med tomat och kapris

    Potatissallad kan varieras i det oändliga. Här får soltorkade tomater och kapris sätta sin karaktär på den klassiska rätten.

    (20)

    (20)
    30min

    Tramezzino med tonfisk

    Smörgås med tonfiskröra med smak av oliver och soltorkade tomater. Perfekt som mellanmål!

    (18)

    (18)
    15min

    Tramezzino med kyckling

    Trekantsmacka med kycklingröra som passar utmärkt som mellanmål eller att ta med sig på picknicken!

    (33)

    (33)
    15min

    Smörgås à la Fernando

    En smörgås så som Fernando gillar den med tomat, avokado mascarpone, rucola och förstås olivolja!

    (10)

    (10)
    15min

    Porchettamacka med syrad salladskål

    Matig baguette med ugnsbakad fläskkarré och krispig salladskål.

    (10)

    (10)
    15min

    Pitabröd med grillade grönsaker och fetaost

    Gott, grillat med grönsaker och fetaost i pitabröd.

    (57)

    (57)
    30min

    Pastasallad med räkor och kronärtskocka

    Pastasallad med färska räkor, nykokt broccoli och marinerade kronärtskockor om passar utmärkt på picknicken.

    (14)

    (14)
    30min

    Pastasallad med fetaost, oliver och rucola

    En pastasallad i solen med fetaost, rostade paprikor, rucola och härliga kalamataoliver.

    (10)

    (10)
    30min

    Pastasallad med broccoli, tomat och pesto

    Broccoli är en älskad grönsak som blir lite extra god i denna pastasallad kryddad med pesto.

    (14)

    (14)
    20min

    Nötfärsburgare

    Smaksätt burgaren med tapenade av paprika och oliver, och servera i ett grillat gott bondbröd.

    (15)

    (15)
    30min

    Mascarponedipp på 3 sätt

    Mascarponeröror med olika smaker, goda på crostini eller att doppa grissini i. Perfekt att ha till antipasti.

    (28)

    (28)
    10min

    Laxcarpaccio på crostini

    Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

    (47)

    (47)
    15min

    Kokt sparris med pestodressing

    Prova denna dressing med pesto på vit sparris - en god kombination.

    (3)

    (3)
    30min

    Jordgubbar med Crema di Balsamico

    Den godaste och enklaste sommarefterrätten - jordgubbar och balsamico!

    (31)

    (31)
    10min

    Jordgubbar med balsamvinäger

    Enkelt att ta med och ljuvligt gott att äta och doppa - jordgubbar och en söt sås av balsamvinäger.

    (10)

    (10)
    15min

    Grönsaker i 200°

    Ringla olivolja över squash, aubergine, morötter och salladslök och baka i ugnen. Servera i wraps med rucola och tapenade.

    (2)

    (2)
    30min

    Grillad lax med citron, kapris och oliver

    Pensla laxen med olivolja, grilla snabbt, toppa med tapenade och pressa över citron. Snabb och god fiskrätt!

    (15)

    (15)
    30min

    Inkokta champinjoner med vitt vin

    Den här svamprätten, som är smaksatt med vitt vin, persilja och vitlök, vinner på att låta smakerna koka in ordentligt.

    (57)

    (57)
    30min

    Fänkålssallad med morot, salami och persilja

    Enkel salamisallad med den karakteristiska smaken av anis från fänkålen och krispiga morötter.

    (3)

    (3)
    20min

    Fruktsallad

    Fräsch fruktsallad med knapriga solroskärnor är en enkel och god efterrätt.

    (30)

    (30)
    30min

    Focacciabröd med oliver

    Focaccia är ett italienskt bröd med oliver som passar utmärkt på bufféer och som tillbehör till en sallad.

    (26)

    (26)
    10tim 30min

    Fetaost med paprika och zucchini

    Smaksätt fetaosten med tapenade av zucchini och paprika - perfekt till mingel eller som snacks

    (45)

    (45)
    15min

    Crostini med taleggio och salami

    Crostini med taleggio-ost, salami och soltorkade tomater. Perfekta små smakrika munsbitar med italiensk kittost som tillverkas i Lombardiet.

    (12)

    (12)
    30min

    Ciabatta med buffelmozzarella och salami

    Matig macka med krämig mozzarellaost och smakrik salami.

    (19)

    (19)
    15min

    Caprese classico

    Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!

    (22)

    (22)
    10min

    Bönsallad med tomat, gurka och chili

    En härligt het sallad med chili, blandade bönor och tomat.

    (50)

    (50)
    20min

    Burrata med nektariner och rucola

    Krämig burrata med solmogna nektariner och kryddig ruccolasallad. En perfekt förrätt!

    (21)

    (21)
    10min

    Borlottibönor med rostad paprika och persilja

    Den här lite mjukare delikatessbönan från Italien är basen i den här bönsalladen med grillad och persilja.

    (16)

    (16)
    15min

    Baguette med tonfisk, ägg, kapris och oliver

    Tonfisk, ägg, kapris och oliver är som gjorda för varandra och samsas i denna härligt, matiga baguette.

    (6)

    (6)
    15min

    Baguette med ricotta, salami och grönsaker

    En smakrik macka med salami, ricotta och tapenade. Perfekt för en härlig picknick.

    (11)

    (11)
    15min

    Baguette med tomater och grillad halloumi

    Fylld baguette med soltorkade tomater och grillad halloumi passar utmärkt som matig smörgås att ta med sig till utflykten.

    (13)

    (13)
    30min

    Grekisk sallad med krutonger

    En god grekisk sallad passar bra på ett buffébord eller på en picknick.

    (40)

    (40)
    20min

    Pastasallad med ricotta, avokado och paprika

    Avokado och ricotta bidrar med krämiga och milda smaker till denna pastasallad

    (74)

    (74)
    20min

    Fylld baguette med prosciutto

    En rustik och god baguette, perfekt till lunch eller på picknicken.

    (25)

    (25)
    30min

    Tomat och minimozzarellasallad med oliver

    En lätt frisk sallad för en härlig sommarpicknick med oliver, mozzarella och tomat.

    (21)

    (21)
    30min

    Parmesanostpaj

    Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.

    (127)

    (127)
    1tim 40min

    Pizzabullar

    Pizzabullar med valfri pesto och mozzarella är enkla att tillaga och blir snabbt hela familjens favorit. Låt barnen välja sina favoritsmaker och gör bakningen till en trevlig stund tillsammans. Tips! Det går utmärkt att frysa in bullarna för att sedan ta fram när du har ont om tid.

    (126)

    (126)
    1tim 30min

    Ciabatta

    Ciabatta betyder toffel på italienska, vilket kommer av formen på brödet.

    (50)

    (50)
    4tim

    Het hummus med citron

    Hummus gjord på kikärtor. Kikärtsröran är smaksatt med citron för att ge en fräsch syrlighet och får sin hetta från chili.

    (34)

    (34)
    20min

    Italiensk äppelkaka

    Saftig italiensk sockerkaka med äpplen och choklad.

    (23)

    (23)
    1tim

    Piadina - italienska tunnbröd

    Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Används och serveras på samma sätt som pitabröd eller tortillas.

    (237)

    (237)
    30min

    Sötpotatisbröd

    Pane di patate dolci. Saftigt och fiberrikt bröd som är fantastiskt god att rosta!

    (24)

    (24)
    1tim 20min

    Superenkla nöt- & chokladbollar

    Tartufi semplici al cioccolato e noci. En lite nyttigare chokladboll som passar perfekt som mellanmål.

    (18)

    (18)
    1tim 30min

    Focaccia med fetaost och soltorkade tomater

    Saftigt italienskt focacciabröd som bakas i långpanna med olivolja.

    (106)

    (106)
    4tim 50min

    Brytbröd med oregano och parmesan

    Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.

    (38)

    (38)
    5tim

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept buffé
    • Recept Picknick
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad