Ladda ner bild Spara Sparrissallad med lax och mozzarella Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (77) (77) RÖSTA PÅ RECEPTET (77) (77) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 30min Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella. Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 16 - 20 sparris 350 g laxfilé 1 påse blandsallad, ca 150 g 1 kruka basilika, de plockade bladen 12 cocktailtomater, delade salt nymalen peppar 2 msk Balsamvinäger rosé 2 msk Extra jungfruolivolja Fruttato Medio 2 frp Mozzarella Di Bufala Campana fint skuren gräslök Gör så här Skär av och kasta den nedre träiga delen av sparrisen, skala stjälken med en vanlig potatisskalare. Koka sparrisen 1-1 1/2 minut i saltat vatten, spola kallt. Skär av dem 5-6 cm från toppen, skiva stjälkarna. Skiva laxen i 1/2-cm tjocka skivor och halstra dem 30 sek/sida i het stekpanna med lite olivolja, salta och peppra. Vänd ihop sallad, basilikablad, sparrisskivor, tomater, balsamvinäger, olivolja, salt och svartpeppar. Fördela på tallrikar. Fördela också sparrisknoppar, buffelmozzarella och lax. Avsluta med att strö över lite gräslök. Dela Skriv ut Spara 0 kommentarer RÖSTA PÅ RECEPTET (77) (77) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ
0 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (77)
(77)