Pizzasallad – Syrad salladskål

RÖSTA PÅ RECEPTET (72)

(72)

Vad tycker du?

10min 5 ingredienser

Godaste pizzasalladen gör du själv och receptet hittar du här! Snabbsyrad kål passar perfekt på matig macka eller som tillbehör till pizzan. Tips är att förbereda salladen dagen innan för bästa smakupplevelse.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 huvud
salladskål fint strimlad
1 1/2 msk
2 msk
gräslök finskuren
Salt

Gör så här

Tips!

Det är alltid trevligt att ringla lite extra olivolja på toppen av den syrade salladskålen innan servering.

Receptet ”Porchettamacka med syrad salladskål” är bra till picknicken eller utflykten. Du hittar receptet här i receptbanken.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (72)

(72)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

Kerstin

Hur länge ska det gotta till sej, innan man kan äta.?

Anna Mellberg

Hej Kerstin! Den kan ätas så fort du rört ihop den, detta är en ”snabbsyrning”. Men personligen tycker jag att den är godast efter ca 2 timmar i kylskåp. Hälsningar Anna på Zeta

Cecilia

Hur lång hållbarhet har syrad salladskål?…i burk?

Emma Olsson

Hej Cecilia,
Syrad salladskål håller i en vecka i kylskåp. Men jag rekommenderar at alltid lukta och smaka innan man kastar så vi kan minska matsvinnet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar