Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (35)

(35)

RÖSTA PÅ RECEPTET (35)

(35)

Vad tycker du?

50min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

st
8 - 16
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
ägg
1 dl
olivolja
1 dl
vatten
3 1/2 dl
vetemjöl (210 g)
2 dl
grahamsmjöl (120 g)
1 msk
bakpulver
1 tsk
salt
1 burk
Leccino-oliver urkärnade, avrunnen vikt 140 g
1 frp

Gör så här

Kommentera

E

Är verkligen måtten korrekta här? Känns som alldeles för mkt mjöl.. Stenhård degklump = stenhårda muffins = i princip oätliga.. Synd på fina ingredienser!

Emma Olsson

Hejsan,
Jag har kollat med skaparen av receptet och måtten stämmer. Eftersom att det är en matigare muffins så blir den inte lika fluffig som vanliga muffins. Men tycker du att smeten är för hård kan du alltid addera lite vatten.
Hälsningar, Emma från Zeta

J

Blir de goda även om man har fryst dem? Bör man värma de isåfall eller bara tina?

Emma Olsson

Hej Jonna,
Muffinsen går absolut att frysa. Du kan både tina de eller värma. Vill du värma muffinsen rekommenderar vi att använda ugn istället för mikro. Toppen på muffinsen behåller då sin krispighet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

E

Vilket mjöl kan man använda istället för vetemjöl?

Emma Olsson

Hej Elenor,
Vi har inte testat att tillaga receptet med något annat mjöl, därför kan jag inte ge någon rekommendation. Du får testa dig fram med alternativ till vetemjöl. Kontakta gärna oss igen med tips på vad man kan använda istället.
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

50 år av goda smakupplevelser

Besök Zetas jubileumssajt
osso buco

Ossobuco

Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.

Recept Ossobuco Recept Risotto Milanese

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

Insalata di pasta fredda

Burrata

Burrata är en delikatess från Apulien i södra Italien. Ljuvligt god mozzarella med krämig, gräddig fyllning.

Recept Insalata di pasta fredda

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.