Recept från zeta.nu vegansk bonbruscheta

Bruschetta med vegansk bönröra

Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Övriga ingredienser
  • 4 skivor surdegsbröd, rostade i ugn
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Zeta BreOliv
  • 4 tomater, hackade
  • salt
  • nymalen peppar
  • ärtskott
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg samtliga ingredienser till bönröran i en matberedare och mixa med korta intervaller ett par gånger. Röran ska vara grovhackad, inte helt slät.

Rosta brödskivorna i ugn eller brödrost.

Halvera de rostade bröden och gnugga med vitlöksklyftan.

Bre bröden med BreOliv och lägg på bönröran.

Hacka tomaterna och lägg ovanpå röran.

Strö över salt, peppar och hackade ärtskott.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Nu är det nya tider för svenska mackor, för äntligen går det att bre olivoljans härliga smak och fina egenskaper direkt på favoritbrödet. Prova vår nyhet BreOliv och läs med på breoliv.se.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.