Tillagning
Förjäsning + jäsning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rör ut jästen i fingervarmt vatten.

Blanda i hälften av oljan, salt och mjöl.

Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin, den ska vara ganska kladdig och lös.

Låt jäsa övertäckt i rumstemp 1,5-2 tim, i en stor, inoljad bunke.

Häll upp degen på mjölat bord, knåda inte! Smörj en plåt med resten av oljan och forma bröden till klassisk ciabattaform.

Strö över lite mjöl, låt jäsa övertäckta 1,5 tim till.

Värm ugnen till 225°C.

Grädda i mitten av ugnen 15-20 min, pensla med kallt vatten i slutet för att få en krispig yta.

Låt svalna på galler.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.