Inkokta champinjoner med vitt vin

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

Vad tycker du?

30min 13 ingredienser

Den här svamprätten, som är smaksatt med vitt vin, persilja och vitlök, vinner på att låta smakerna koka in ordentligt.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
500 g
färska champinjoner
4
vitlöksklyftor hackade
2 dl
vitt vin
1 dl
vatten
några kvistar
timjan
några kvistar
rosmarin
salt
peppar
1 dl
Zeta Oliver med Citron
lite
hackad persilja

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Carina

Hur länge håller det i kylen

Emma Olsson

Hejsan Carina,
Vi uppskattar att det håller i kylskåp i cirka 10 dagar. Titta, lukta och smaka är något vi alltid rekommenderar.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Anna

Kan man äta detta kallt och går det förbereda dagen innan?

Zeta

Hej Anna! Det går utmärkt att förbereda detta recept dagen innan och ta med sig kalla på picknick eller utflykt.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar