Äppelmuffins med kanel och kardemumma

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

st
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 dl
glutenfria havregryn
1 1/2 dl
strösocker
1 msk
bakpulver
2
ägg
1/2 tsk
nystött kardemumma
1/2 tsk
malen kanel
1-2
medelstora äpplen
1/2 dl
hackad mandel

Gör så här

Tips!

Det går bra att ändra smaksättning. Ett förslag är att byta ut äpple och kanel mot frysta hallon och citron. Använd yttersta skalet från 1 citron tillsammans med saften och blanda ner detta i smeten, byt ut kanel och kardemumma mot vaniljpulver eller vaniljsocker. Toppa med frysta hallon innan du gräddar dem.

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)
Tack!

Inger Dedorsson

Dessa muffins har blivit favoriter på alla corona-utflykter sedan i mars. Kan varieras med olika bär och frukter precis som med olika nötter och mandlar! Lite extra kardemumma sätter knorr. Olivolja med citronsmak en bra variation. Går fint att frysa!❤️

Veckomeny oktober

Måndag
Måndag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag
Onsdag
One pot lasagne
One pot lasagne
Torsdag
Torsdag
Risottomix med Karl-Johansvamp
Risottomix med Karl-Johansvamp