Äppelmuffins med kanel och kardemumma

RÖSTA PÅ RECEPTET (64)

(64)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 10 ingredienser

Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Ingredienser

st
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 dl
glutenfria havregryn
1 1/2 dl
strösocker
1 msk
bakpulver
2
ägg
1/2 tsk
nystött kardemumma
1/2 tsk
malen kanel
1-2
medelstora äpplen
1/2 dl
hackad mandel

Gör så här

Tips!

Det går bra att ändra smaksättning. Ett förslag är att byta ut äpple och kanel mot frysta hallon och citron. Använd yttersta skalet från 1 citron tillsammans med saften och blanda ner detta i smeten, byt ut kanel och kardemumma mot vaniljpulver eller vaniljsocker. Toppa med frysta hallon innan du gräddar dem.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (64)

(64)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Inger Dedorsson

Dessa muffins har blivit favoriter på alla corona-utflykter sedan i mars. Kan varieras med olika bär och frukter precis som med olika nötter och mandlar! Lite extra kardemumma sätter knorr. Olivolja med citronsmak en bra variation. Går fint att frysa!❤️

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja