Äppelmuffins med kanel och kardemumma

RÖSTA PÅ RECEPTET (65)

(65)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 10 ingredienser

Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Ingredienser

st
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 dl
glutenfria havregryn
1 1/2 dl
strösocker
1 msk
bakpulver
2
ägg
1/2 tsk
nystött kardemumma
1/2 tsk
malen kanel
1-2
medelstora äpplen
1/2 dl
hackad mandel

Gör så här

Tips!

Det går bra att ändra smaksättning. Ett förslag är att byta ut äpple och kanel mot frysta hallon och citron. Använd yttersta skalet från 1 citron tillsammans med saften och blanda ner detta i smeten, byt ut kanel och kardemumma mot vaniljpulver eller vaniljsocker. Toppa med frysta hallon innan du gräddar dem.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (65)

(65)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Inger Dedorsson

Dessa muffins har blivit favoriter på alla corona-utflykter sedan i mars. Kan varieras med olika bär och frukter precis som med olika nötter och mandlar! Lite extra kardemumma sätter knorr. Olivolja med citronsmak en bra variation. Går fint att frysa!❤️

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco