Äppelmuffins med kanel och kardemumma
Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.
Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Det går bra att ändra smaksättning. Ett förslag är att byta ut äpple och kanel mot frysta hallon och citron. Använd yttersta skalet från 1 citron tillsammans med saften och blanda ner detta i smeten, byt ut kanel och kardemumma mot vaniljpulver eller vaniljsocker. Toppa med frysta hallon innan du gräddar dem.
Inger Dedorsson
Dessa muffins har blivit favoriter på alla corona-utflykter sedan i mars. Kan varieras med olika bär och frukter precis som med olika nötter och mandlar! Lite extra kardemumma sätter knorr. Olivolja med citronsmak en bra variation. Går fint att frysa!❤️
Emma
Går dessa att frysa?
Emma Olsson
Hej Emma,
Ja, de går att frysa in 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Frida
Obs om det har ägg i sig blir det bara vegetariskt och inte veganskt 😉
Emma Olsson
Du har helt rätt Frida, detta recept är inte veganskt eftersom det innehåller ägg. Vi har nu justerat så att den inte dyker upp när man säker på veganska recept, tack för hjälpen!