Recept från Zeta. Calzonepirog

Calzonepirog med spenat och salami

Inbakad calzonepizza med färsk spenat, italiensk salami, grillade paprikor och krämig mozzarella. Perfekt för utflykten.

Tillagning deg
Baka ut

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225 grader.

Strimla salamin.

Dela paprikan i mindre bitar.

Riv mozzarellan i mindre bitar.

Blanda salami, paprika, mozzarella och spenat i en bunke.

Krydda med oregano, salt och peppar.

Kavla ut degen på mjölat bakbord  till ett par millimeters tjocklek.

Skär degen i 6 kvadrater.

Bred tomatpuré på mitten av varje degbit.

Toppa med fyllning.

Vik ihop degen till en pirog och nyp ihop kanterna så att pirogen håller ihop i ugnen.

Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.

Degen ska få en fin gyllenbrun skorpa.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.