Recept från zeta.nu Danskt rågbröd med rökt lax och mascarponekräm

Danskt rågbröd med rökt lax och mascarponekräm

Brunchmacka på danskt rågbröd med BreOliv, rökt lax och mascarponekräm med pepparrot. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 frp Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 4 msk pepparrot, finriven
  • Flingsalt och nymald svartpeppar
  • Zeta BreOliv
  • 1 skiva danskt rågbröd, osötat
  • 25 g babyspenat
  • 1 skiva kallrökt lax
  • nymalen svartpeppar, nymald
  • 1 citronskiva
  • finhackad gräslök och/eller dillvippa
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rör ihop mascarpone med riven pepparrot och smaka av med salt och peppar. Krämen räcker till 4 mackor.

Bre BreOliv på brödet.

Stek spenaten mycket hastigt i lite BreOliv, bara så bladen mjuknar lite.

Lägg det på bröden och klicka på mascarponekrämen.

Toppa med en skiva lax och en citronskiva.

Peppra och strö över hackad gräslök och/eller en dillvippa.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Nu är det nya tider för svenska mackor, för äntligen går det att bre olivoljans härliga smak och fina egenskaper direkt på favoritbrödet. Prova vår nyhet BreOliv och läs med på breoliv.se.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.