Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

(12)
15min

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

Ingredienser

macka
1
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
250 g
frysta edamamebönor, tinade
1 dl
1
citron, finriv det yttersta skalet
2 msk
citron, saft
1
aubergine
1 skiva
ljust surdegsbröd, rostad
2
salladsblad
flingsalt
nymald svartpeppar
Till dekoration
späda salladsblad

Gör så här

Tips!

Auberginen kan ersättas av några skivor rökt eller gravad lax.

Nu är det nya tider för svenska mackor, för äntligen går det att bre olivoljans härliga smak och fina egenskaper direkt på favoritbrödet. Prova vår nyhet BreOliv och läs mer på breoliv.se.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Italienska pastarätter

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.