Recept från zeta.nu Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Mixa edamamebönor, BreOliv, ost och citron till edamamekrämen och smaka av med salt och peppar. Röran räcker till 4 mackor.

Skär auberginen i skivor på längden, ca 5 mm tjocka.

Pensla skivorna med olja och grilla i grillpanna ett par minuter på var sida och salta lätt.

Bre BreOliv på brödet.

Lägg på salladsbladen. Klicka på edamamekrämen och toppa med 1–2 skivor grillad aubergine.

Dekorera med späda salladsblad, salta och peppra lätt.

Strö över finriven ost.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Auberginen kan ersättas av några skivor rökt eller gravad lax. Nu är det nya tider för svenska mackor, för äntligen går det att bre olivoljans härliga smak och fina egenskaper direkt på favoritbrödet. Prova vår nyhet BreOliv och läs med på breoliv.se.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.