Alltid vatten

Det ska alltid finnas vatten till dina gäster. Gärna både kolsyrat och vanligt, räkna med ca ½ liter per gäst. Servera gärna isbitar med bär eller mynta eller frysta bär till.

Alkoholfritt

Självklart ska det alltid finnas alkoholfria alternativ att dricka till din buffé. San Pellegrinos kolsyrade fruktdrycker är ett gott alternativ. Ett annat lite festligare tips är att servera en kula citronsorbet i ett högt glas, vispa ut sorbeten i en liten skvätt San Pellegrino kolsyrat vatten och fyll sedan glaset med mer vatten. Uppfriskande och kul!

Vin

Ett bra buffévin ska fungera till det mesta. Det kan vara både rött, vitt och rosé. Huvudsaken är att vinet är lätt och fräscht som maten.

Ett rött vin för buffén bör vara mjukt, fruktigt och medelfylligt utan strama tanniner. Vi rekommenderar Mezzacorona Lagrein eller Briccotondo Barbera.

För att ett vitt vin ska passa på buffébordet ska det ha en frisk syra. Det bör vara torrt, fräscht, aromatiskt och gärna helt utan ekfatskaraktär. Vårt val; Casal di Serra.

Även ett rosé bör vara torrt – ett så kallat matrosé med frisk syra. Rotari Rosé är ett bubbligt alternativ som kan serveras som fördrink men är också suveränt att njuta genomgående till hela buffén.

Vill du servera bubbel till buffén? Då föreslår vi Rotari Brut Riserva. Ett lätt, bubbligt och festligt vin. Gjort enligt ”champagnemetoden”.