Krustader med tre fyllningar

RÖSTA PÅ RECEPTET (202)

(202)

Vad tycker du?

40min 9 ingredienser

Tre krustader med olika fyllningar. Den klassiska med räkor och majonnäs, den höstlika med svamp och tryffel samt den italienska med prosciutto och pesto.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

Fyllning med räkor, citron och oregano
1 dl
majonnäs
200 g
handskalade räkor
1 tsk
rivet citronskal
2 msk
färsk oregano
1 tsk
citronsaft
1/2 dl
sikrom
rivet citronskal
några kvistar färsk oregano
Fyllning med svamp, tryffel och timjan
2-3 st
färska champinjoner
1/2
vitlöksklyfta
1
kvist timjan
salt
1/2 burk
färsk grönkål
valnötter
Prosciuttofyllning
1/2 burk
2-3 skivor
färsk basilika

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (202)

(202)

Vad tyckte du om receptet?

10 kommentarer

Gun

Till hur många personer är recepten?

Anna Mellberg

Hej Gun! Cirka 4 personer, så får alla smaka av de olika fyllningarna. Hälsningar Zetas provkök

Pär

Var kommer timjan in i receptet med svamp, tryffel och timjan?

Anna Mellberg

Hej Pär! Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Det saknas information om det i receptet och vi har nu uppdaterat det. En kvist timjan steks med champinjonerna. Glad Påsk önskar vännerna på Zeta

Susanne

Skulle man kunna använda dessa krustader som mini-pajformar och grädda minipajerna i ugn?

Karin

Hur många personer är dessa tre varianter beräknade för?

Sophie Berlin

Hej Karin,
Receptet passar bra till 4 personer och att alla då får en av vardera smak.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Anette

Går det att förbereda prosciutto krustaderna dagen innan servering?

Emma Olsson

Hej Anette,

Mitt tips är att du förbereder fyllningen dagen innan och precis innan gästerna kommer fylla krustader. På så sätt håller sig krustaderna krispiga 🙂
Hälsningar, Emma

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...