Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)

Vad tycker du?

20min

Friterad kronärtskocka med mynta, pecorino och citronaioli är en utsökt rätt där kombinationen av mjukheten i kronärtskocka och krispigheten från friteringen gör varje tugga till en smakupplevelse i sig. Toppat med riven pecorino och det en rätt som garanterat kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Citronaioli
1
ägg
1/2 tsk
salt
2
vitlöksklyftor hackade
1
citron
Friterade kronärtskockor
1 l
frityrolja
1 knippe
mynta

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)
Tack!

Monica

Jag ställer frågan igen. Hur mycket olivolja ska det vara i aiolin? Och varför ska man lägga aiolin i en spritspåse?

Anna Mellberg

Hej Monica! Det ska vara 2 dl rapsolja som bas i majonnäsen och ca 1 msk olivolja som smaksättning. Rapsolja med neutral smak är att föredra som bas eftersom olivolja lätt får en väldigt besk bismak då den mixas eller vispas hårt. Spritspåse används för att det är lättare att portionera aiolin med den, men naturligtvis går det lika bra att lägga upp den med en sked. Hälsningar från vännerna på Zeta

Recept från kategorier