Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 6 ingredienser

Friterad kronärtskocka med mynta, pecorino och citronaioli är en utsökt rätt där kombinationen av mjukheten i kronärtskocka och krispigheten från friteringen gör varje tugga till en smakupplevelse i sig. Toppat med riven pecorino och det en rätt som garanterat kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Citronaioli
1
ägg
1/2 tsk
salt
2
vitlöksklyftor hackade
1
citron
Friterade kronärtskockor
1 knippe
mynta

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Monica

Jag ställer frågan igen. Hur mycket olivolja ska det vara i aiolin? Och varför ska man lägga aiolin i en spritspåse?

Anna Mellberg

Hej Monica! Det ska vara 2 dl rapsolja som bas i majonnäsen och ca 1 msk olivolja som smaksättning. Rapsolja med neutral smak är att föredra som bas eftersom olivolja lätt får en väldigt besk bismak då den mixas eller vispas hårt. Spritspåse används för att det är lättare att portionera aiolin med den, men naturligtvis går det lika bra att lägga upp den med en sked. Hälsningar från vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco