Macedonia – fruktsallad
Macedonia är en italiensk fruktsallad serverad med ricotta smaksatt med valnötter och honung.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.
Macedonia är en italiensk fruktsallad serverad med ricotta smaksatt med valnötter och honung.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.
Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.
Crostini bredd med en röra på BreOliv smaksatt med kapris, soltorkade tomater och sardellcrème är ett perfekt tilltugg på buffén eller innan maten.
Smakrik kräm med fetaost och rödbetor. Perfekt som ett härligt tillbehör eller som en del av buffébordet.
Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!
Små härliga fritters med vita bönor, parmesan, citron och ricotta. Perfekt som ett gott tillbehör eller som en del av en buffé.
Ugnsbakade oliver med färska kryddor. Perfekt som småplock före maten.
Stekt endiver med apelsin och rosmarin är ett gott tillbehör till det mesta. Prova med halloumi, krispigt bacon eller grillad kyckling.
Italienskt småplock med endiver, isad lök och mozzarella. Antipasti med en twist!
Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.
Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.
Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.
Färgglada primörer tillsammans med tapenade och parmesanost passar fint som aperitivo.
Capresesoppa är den varma varianten av den klassiska rätten Insalata Caprese. Mozzarellan smälter i den varma soppan och allt blir magiskt gott.
En frisk, solig mozzarellasallad med persikor och rucola. Variant på en klassisk italiensk caprese.
Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!
Risotto al Vino Rosso - Mustigt röd risotto i färg och smak med röttvin, rosésallad och rosmarin.
Gör en sallad på rädisor, gröna blad och rödlök och krydda med en god vinägrett med hallonbalsamico
Ugnsbakade oliver med färska kryddor. Perfekt som småplock före maten.
En färgsprakande, knaprig och god sallad med morötter och rädisor.
Denna lättkokta sparris med olivoljedressing passar lika bra till påskbuffén som till grillat kött eller fisk.
Det italienska namnet på denna fräscha rätt är Asparagi freschi con salsa balsamica - lättsaltade, kokta sparris med parmesan och en klassisk vinägrett.
Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.
Vinägretten är "kryddad" med bacon och rödlök och hälles över ett knippe grillad, grön sparris.
Socca är italiensk pannkaka gjord på kikärtor. Med tillbehör som tomatsås, tryffelmajonnäs, mozzarella och tryffelsalami blir detta en härlig italiensk förrätt eller en lite lyxigare lunch.
Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.
Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.
Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater, en smakrik paj med kalamataoliver, spenat och fetaost och skal av fullkornsmjöl och olivolja.
Den godaste ostpajen görs med parmesan. Gott på buffebordet eller tillsammans med en sallad.
Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.
Chili, zucchini, champinjoner, vitlök och pasta - med mycket parmesan på toppen!
Vegetarisk smakrik pastagratäng med zucchini, strozzapreti och pecorino, som får sin krämighet från mascarpone. En härlig vardagsmiddag.
En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.
En ljuvligt örtdoftande spaghetti med kapris och pinjenötter, toppad med smakrik pecorino.
Snabblagad och enkel spaghetti bolognese. Passar perfekt när man har ont om tid och vill laga en riktigt god spaghetti med köttfärssås.
Köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Passar hela familjen.
Visst går det att göra en god fiskgryta med pasta! Vitt vin, saffran och tomat bidrar med sina goda smaker.
Pasta Mezze Maniche tillsammans med smulad getost och smakrika tomater. Lättlagad pastarätt med mycket smak och färg.
Pasta med tomatsås är en snabblagad middagsfavorit. Smält mozzarella blir till långa trådar.
Någon gång kring maj skördas sparrisen. Då är den som allra finast och ljuvligt god i denna citron och persiljedoftande pastarätt.
Pasta med en härligt somrig smakkombination av rökt lax, ärtor och mynta.
Strimlad fläskkotlett med svamp och doftande rosmarin - Cavatelli con carne e funghi.
Ett vegetariskt alternativ till den klassiska pizzan som toppas med olivolja, pesto, mozzarella och pecorino. Buon appetito!
En klassisk vit pizza med ost och vitlök. Äts med fördel som den är eller toppas men grönsaker, skinka eller salami och några toppar vit tryffelolja.
Klassisk enkel pizza med smakrik tomatsås och krämig buffelmozzarella. Avnjut den som den är addera din favorit toppning.
Snabblagad tomatsås till pizza med plommontomater, parmesanost och basilika.
En klassisk pizza med skinka och mozzarellaost. Perfekt som fredagsmiddag eller som tilltugg uppskuren i många bitar.
Hembakta minipizzor med mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg till fest och till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.
Getost är fantastisk som smaksättare och passar till många rätter. Här på pizza med oliver! En kombination du bara måste testa.
Mild och smakrik krämig tomatsoppa med matiga pizzabullar med pesto och mozzarella.
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto och färska kryddor.
Pizza med prosciutto och mozzarella som du enkelt och snabbt lagar direkt i stekpannan med bakpulver.
Små pizzamunsbitar med salami, vitlök och pesto som passar utmärkt som tilltugg till mingel och fest.
Små och söta minipizzor med sardeller och oliver. Perfekta på buffébordet, som tillbehör eller småplock till fördrinken.