Fruktsallad m ricotta

Macedonia – fruktsallad

Macedonia är en italiensk fruktsallad serverad med ricotta smaksatt med valnötter och honung.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 citron
  • 1 msk honung
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 10 vindruvor
  • 1 banan
  • 1 apelsin
  • 250 g Zeta Ricotta

    Zeta Ricotta

    Läs mer
  • 1/2 dl rostade valnötter
  • 3 msk flytande honung
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Dela citronen och pressa ut saften i ett glas. Blanda ner 1 matsked socker eller honung.

Skölj äpple, päron och vindruvor. Skär vindruvorna på hälften och ta bort eventuella kärnor. Skär bort skalet på apelsinen. Se till att du får bort allt det vita. Skiva apelsinen och skär skivorna i mindre bitar. Skär resten av frukten i små bitar. Lägg all skivad frukt i en skål.

Häll över citronsaften och blanda om ordentligt. Täck fruktsalladen med plastfolie och ställ den kallt tills det är dags att servera den.

Servera med ricottaost och valnötter. Ringla över honung.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.