Nötkräm – Nutella

RÖSTA PÅ RECEPTET (174)

(174)

Vad tycker du?

15min 5 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Gör din egen nutella. Med hasselnötter, olivolja, kakao, honung och vaniljstång blir det en ljuvligt god nötkräm som är enkel att göra. Passar perfekt till en dessert med bär eller bakning.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
350 g
skalade och rostade hasselnötter
3 msk
kakao
3 msk
flytande honung
3/4 dl
olivolja, mild
1/2
vaniljstång

Gör så här

Tips!

Om du vill kan du lägga till en knivsudd salt för att förstärka chokladsmaken lite.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (174)

(174)

Vad tyckte du om receptet?

11 kommentarer

Thomas

Hej

Intressant, detta skall testas!
Ingen av ingredienserna förvaras normalt i kylskåp, och alla har relativt lång hållbarhet.
Så varför behöver den färdiga produkten förvaras i kylskåp och varför håller den bara 5-7 dagar?

Anna Mellberg

Hej Thomas! När man tillreder en produkt så blir det något annat än enbart summan av ingredienserna- den kommer tex i kontakt med många olika köksredskap. Därför kan förvaringen skilja sig för den färdiga produkten, jämfört med varje enskild ingrediens. Vi har satt en ungefärlig hållbarhet på vår nötkräm, men det är möjligt att den håller längre. Vi uppmanar alla att ”titta, lukta, smaka” innan något slängs- allt för att minska matsvinn. Lycka till med nötkrämen, vi tror du kommer gilla den! Hälsningar vännerna på Zeta

Julia

Tänkte göra denna imorgon och undrade om man kan använda rapsolja istället för olivolja, går det bra? Mvh Julia

Anna Mellberg

Det fungerar alldeles utmärkt! Hälsningar vännerna på Zeta

Eva

För att få till krämigheten behöver nötterna köras ganska länge i mixern har jag märkt. Och utan någon annan ingrediens i. Hoppas du lyckas bättre med krämigheten nästa gång, Tomas!

Tomas

Får inte alls till krämigheten tyvärr. Men smaken var okey.

Sophie Berlin

Hej Tomas,
Lättast är att mixa i en matberedare, då fälls nötternas fett ut och man får till krämigheten bättre. Hoppas det ska gå bättre nästa gång. 🙂
Bästa hälsningar,
Sophie på Zeta

Eva

Mina barn älskar denna nötkräm! Den går åt på några dagar så jag har inte funderat på hållbarheten. Förvarar den i rumstemperatur.

Ulla-Britt

Ser gott ut. Ska jag breda på den utkavlade bulldegen. Gjorde det med Nutella förr men inte nu längre. Tack för receptet!

Hasse Hellquist

Hur lång är hållbarheten i kylskåp

Emma Olsson

Hejsan Hasse,
Tack för att du hörde av dig! Nötkrämen håller i cirka 5-7 dagar om den förvaras i kylskåpet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco