Nötkräm – Nutella

RÖSTA PÅ RECEPTET (124)

(124)

RÖSTA PÅ RECEPTET (124)

(124)

Vad tycker du?

15min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör din egen nutella. Med hasselnötter, olivolja, kakao, honung och vaniljstång blir det en ljuvligt god nötkräm som är enkel att göra. Passar perfekt till en dessert med bär eller bakning.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
350 g
skalade och rostade hasselnötter
3 msk
kakao
3 msk
flytande honung
3/4 dl
olivolja, mild
1/2
vaniljstång

Gör så här

Tips!

Om du vill kan du lägga till en knivsudd salt för att förstärka chokladsmaken lite.

7 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (124)

(124)
Tack!

Tomas

Får inte alls till krämigheten tyvärr. Men smaken var okey.

Sophie Berlin

Hej Tomas,
Lättast är att mixa i en matberedare, då fälls nötternas fett ut och man får till krämigheten bättre. Hoppas det ska gå bättre nästa gång. 🙂
Bästa hälsningar,
Sophie på Zeta

Eva

Mina barn älskar denna nötkräm! Den går åt på några dagar så jag har inte funderat på hållbarheten. Förvarar den i rumstemperatur.

Ulla-Britt

Ser gott ut. Ska jag breda på den utkavlade bulldegen. Gjorde det med Nutella förr men inte nu längre. Tack för receptet!