Nötkräm – Nutella
Vad tycker du?
Gör din egen nutella. Med hasselnötter, olivolja, kakao, honung och vaniljstång blir det en ljuvligt god nötkräm som är enkel att göra. Passar perfekt till en dessert med bär eller bakning.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Om du vill kan du lägga till en knivsudd salt för att förstärka chokladsmaken lite.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (153)
(153)Vad tycker du?
7 kommentarer
Eva
För att få till krämigheten behöver nötterna köras ganska länge i mixern har jag märkt. Och utan någon annan ingrediens i. Hoppas du lyckas bättre med krämigheten nästa gång, Tomas!
Tomas
Får inte alls till krämigheten tyvärr. Men smaken var okey.
Sophie Berlin
Hej Tomas,
Lättast är att mixa i en matberedare, då fälls nötternas fett ut och man får till krämigheten bättre. Hoppas det ska gå bättre nästa gång. 🙂
Bästa hälsningar,
Sophie på Zeta
Eva
Mina barn älskar denna nötkräm! Den går åt på några dagar så jag har inte funderat på hållbarheten. Förvarar den i rumstemperatur.
Ulla-Britt
Ser gott ut. Ska jag breda på den utkavlade bulldegen. Gjorde det med Nutella förr men inte nu längre. Tack för receptet!
Hasse Hellquist
Hur lång är hållbarheten i kylskåp
Emma Olsson
Hejsan Hasse,
Tack för att du hörde av dig! Nötkrämen håller i cirka 5-7 dagar om den förvaras i kylskåpet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta