Nötkräm – Nutella

RÖSTA PÅ RECEPTET (153)

(153)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

15min 5 ingredienser

Gör din egen nutella. Med hasselnötter, olivolja, kakao, honung och vaniljstång blir det en ljuvligt god nötkräm som är enkel att göra. Passar perfekt till en dessert med bär eller bakning.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
350 g
skalade och rostade hasselnötter
3 msk
kakao
3 msk
flytande honung
3/4 dl
olivolja, mild
1/2
vaniljstång

Gör så här

Tips!

Om du vill kan du lägga till en knivsudd salt för att förstärka chokladsmaken lite.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (153)

(153)

Vad tycker du?

7 kommentarer

Eva

För att få till krämigheten behöver nötterna köras ganska länge i mixern har jag märkt. Och utan någon annan ingrediens i. Hoppas du lyckas bättre med krämigheten nästa gång, Tomas!

Tomas

Får inte alls till krämigheten tyvärr. Men smaken var okey.

Sophie Berlin

Hej Tomas,
Lättast är att mixa i en matberedare, då fälls nötternas fett ut och man får till krämigheten bättre. Hoppas det ska gå bättre nästa gång. 🙂
Bästa hälsningar,
Sophie på Zeta

Eva

Mina barn älskar denna nötkräm! Den går åt på några dagar så jag har inte funderat på hållbarheten. Förvarar den i rumstemperatur.

Ulla-Britt

Ser gott ut. Ska jag breda på den utkavlade bulldegen. Gjorde det med Nutella förr men inte nu längre. Tack för receptet!

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja