Nötkräm – Nutella

RÖSTA PÅ RECEPTET (158)

(158)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

15min 5 ingredienser

Gör din egen nutella. Med hasselnötter, olivolja, kakao, honung och vaniljstång blir det en ljuvligt god nötkräm som är enkel att göra. Passar perfekt till en dessert med bär eller bakning.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
350 g
skalade och rostade hasselnötter
3 msk
kakao
3 msk
flytande honung
3/4 dl
olivolja, mild
1/2
vaniljstång

Gör så här

Tips!

Om du vill kan du lägga till en knivsudd salt för att förstärka chokladsmaken lite.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (158)

(158)

Vad tycker du?

7 kommentarer

Lämna ett svar till Sophie Berlin Avbryt svar

Eva

För att få till krämigheten behöver nötterna köras ganska länge i mixern har jag märkt. Och utan någon annan ingrediens i. Hoppas du lyckas bättre med krämigheten nästa gång, Tomas!

Tomas

Får inte alls till krämigheten tyvärr. Men smaken var okey.

Sophie Berlin

Hej Tomas,
Lättast är att mixa i en matberedare, då fälls nötternas fett ut och man får till krämigheten bättre. Hoppas det ska gå bättre nästa gång. 🙂
Bästa hälsningar,
Sophie på Zeta

Eva

Mina barn älskar denna nötkräm! Den går åt på några dagar så jag har inte funderat på hållbarheten. Förvarar den i rumstemperatur.

Ulla-Britt

Ser gott ut. Ska jag breda på den utkavlade bulldegen. Gjorde det med Nutella förr men inte nu längre. Tack för receptet!

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...