Saftig äppelkaka med ricotta

RÖSTA PÅ RECEPTET (53)

(53)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 30min 12 ingredienser

Det bästa med att göra denna italienska äppelkaka, Torta di Ricotta e Mele, till efterrätt är att få äta eventuella rester till frukost dagen efter. Kakan blir extra saftig med ricotta i smeten. Smaken blir ljuvligt god med sötsyrliga svenska äpplen och pinjenötter.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
6 - 8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äpplen
1
citron, zest och juice
3
ägg
2 dl
strösocker
1 dl
mjölk
1 dl
1 frp
3 dl
vetemjöl
1 1/2 dl
majsstärkelse
1 1/2 tsk
bakpulver
2 msk
pinjenötter
3 msk
honung

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (53)

(53)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Erika Lindell

Hej
Bakade denna härliga äpple kaka idag. Blev väldigt uppskattad av familjen.Jag serverade lite lättvispad grädde till vilket blev jätte gott. Vi drömde oss bort till Italien en stund. ❤️🇮🇹

Lotta Polfeldt

Ni menar alltså majsmjöl, inte majsstärkelse = maizena stärlekse?

Anna Mellberg

Hej Lotta! Ja, du har rätt- tack för att du påpekade detta! Det ska stå majsstärkelse- det har skrivits fel i receptet och vi har nu rättat det. Lycka till med äppelkakan. Hälsningar Anna på Zeta

Runa Hjälmefjord.

Bakade denna kaka idag. God och uppskattad. Vi åt den med vaniljsås. Den blev inte fluffig precis. Men knaprigt god runt kanterna.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar