Saftig äppelkaka med ricotta
Vad tycker du?
Det bästa med att göra denna italienska äppelkaka, Torta di Ricotta e Mele, till efterrätt är att få äta eventuella rester till frukost dagen efter. Kakan blir extra saftig med ricotta i smeten. Smaken blir ljuvligt god med sötsyrliga svenska äpplen och pinjenötter.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (51)
(51)Vad tycker du?
4 kommentarer
Erika Lindell
Hej
Bakade denna härliga äpple kaka idag. Blev väldigt uppskattad av familjen.Jag serverade lite lättvispad grädde till vilket blev jätte gott. Vi drömde oss bort till Italien en stund. ❤️🇮🇹
Lotta Polfeldt
Ni menar alltså majsmjöl, inte majsstärkelse = maizena stärlekse?
Anna Mellberg
Hej Lotta! Ja, du har rätt- tack för att du påpekade detta! Det ska stå majsstärkelse- det har skrivits fel i receptet och vi har nu rättat det. Lycka till med äppelkakan. Hälsningar Anna på Zeta
Runa Hjälmefjord.
Bakade denna kaka idag. God och uppskattad. Vi åt den med vaniljsås. Den blev inte fluffig precis. Men knaprigt god runt kanterna.