Fluffig äppelkaka med ricotta

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

(3)

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

(3)

Vad tycker du?

1tim 30min

Det bästa med att göra denna italienska äppelkakakaka, Torta di Ricotta e Mele, till efterrätt är att få äta eventuella rester till frukost dagen efter. Kakan blir extra saftig med ricotta och fluffig med lite majsmjöl i smeten. Smaken blir ljuvligt god med goda svenska äpplen och pinjenötter.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
6 - 8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äpplen
1
citron, zest och juice
3
ägg
2 dl
strösocker
1 dl
mjölk
1 dl
1 frp
3 dl
vetemjöl
1 1/2 dl
majsmjöl
1 1/2 tsk
bakpulver
2 msk
pinjenötter
3 msk
honung

Gör så här

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

(3)
Tack!

Recept från kategorier