Hallon- och blåbärspaj med kikärtspajdeg

Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.

TIllagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Fyllning
  • 350 g hallon och blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Låt kikärtorna rinna av och skölj dem med kallt vatten.

Mixa dem fint i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en ganska fast deg.

Låt vila cirka 30 minuter i kylen om degen känns kladdig.

Kavla ut degen till en rundel, cirka 25 cm i diameter, på mjölat bakbord eller direkt på ett bakplåtspapper.

Blanda bären med strösocker och potatismjöl. Du behöver inte tina frysta bär först. Strö ut dem över pajdegen, men lämna ett par centimeter till kanten. Vik upp kanten lite över bären och nyp ihop.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 40 – 45 minuter, tills bären bubblar och pajdegen har fått generöst med färg.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.