Energybars med espressokaffe

RÖSTA PÅ RECEPTET (75)

(75)

Vad tycker du?

1tim 15min 7 ingredienser

Energibars med espressokaffe, dadlar, nötter och frön. Perfekt som ett mellanmål eller till kaffet.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

100 g
dadlar
2+2 msk
espressokaffe
100 g
nötter t.ex. mandlar, valnötter och/eller hasselnötter
4 msk
havregryn
2 msk
sesamfrön
25 g
jordnötssmör

Gör så här

Tips!

Om du vill göra dessa munsbitar glutenfria så välj glutenfria havregryn.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (75)

(75)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

Gunilla

Går det bra med cashewnötter, det är en av få nötsorter jag kan äta.

Anna Mellberg

Hej Gunilla! Det går jättebra- lycka till!

Ida

Kan man ta något istället för jordnötssmör om man inte tål? Tahini kanske?

Sophie Berlin

Hej Ida,
Om du tål mandelsmör så skulle jag rekommendera det som alternativ. Tahini går också bra men finns en risk att det kan bli lite bittert.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Lena

Hur länge håller dom sig i kylskåpet.

Emma Olsson

Hejsan Lena,
Vi rekommenderar att äta inom en vecka. Alternativt att frysa in.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis