Recept från Zeta. Limoncellosorbet med italiensk maräng och pistagenötter_li_300ppi

Limoncellosorbet med italiensk maräng

Festlig sorbet med frisk och syrlig limoncello, smakar ljuvligt tillsammans med italiensk maräng och pistagesmak i biscotti.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Sorbet
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk glykossirap
  • 1/2 gelatinblad
  • 1 dl limoncello
  • 1/2 dl citronsaft
  • Italiensk maräng
  • 3,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 5 äggvitor
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sorbet

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Koka ihop vatten, strösocker, glykos, limoncello och citronjuicen.

Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta ner i uppkoket.

Sila blandningen och kyl sedan.

För bästa resultat häll ner och kör i glassmaskin.

Om du inte har en glassmaskin kan du frysa ner blandningen och röra om en gång per halvtimme.

Den fryser på cirka 3 timmar.

Pistagebiscotti

Sätt ugnen på 160 grader.

Blanda samman alla ingredienser till en jämn smet i en matberedare med vinge.

Rulla ut till en cirka 30 cm lång rulle och platta försiktigt till den.

Baka i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

Ta sedan ut och skär rullen i önskad tjocklek.

Lägg sedan med snittytan uppåt och låt torka I ugnen på eftervärmen.

Italiensk maräng

Koka upp vatten och strösocker till 121 grader, börja vispa äggvitorna när sockerlagen är mellan 110-115 grader.

Äggvitorna ska få en lätt fluffig konsistens.

Sätt matberedaren på högsta kapacitet och häll ner sockerlagen i en tunn stråle.

Vispa så att marängen går ihop och sänk sedan till lägsta kapacitet.

Vispa tills marängen har en mjuk konsistens och har svalnat till rumstemperatur.

Lägg upp sorbetkulor, marängen och bryt över pistagebiscotti i festliga glas och servera direkt

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.