Recept från Zeta. chokladkaka_li

Gudomlig chokladkaka

Torta al cioccolato "divina". En underbar chokladkaka för den som älskar choklad och vill prova en lite nyttigare variant.

Tillagning
Svalna i kylen före servering

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Lägg i grynen, låt koka i 10 minuter och låt sedan rinna av i ett durkslag.

Värm ugnen till 175°C.

Mixa bönor och de kokta grynen i en matberedare i ett par minuter tills du får en jämn massa.

Tillsätt lönnsirap, olja och kaffe som du mixar ihop till en smet.

Sikta ner de torra ingredienserna i en stor skål och blanda ihop detta med den mixade smeten.

Rör därefter ner chokladbitarna.

Smörj en bakform (ca 20×30 cm) och lägg i bakplåtspapper.

Häll ner smeten i formen och täck den med folie.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 30 min.

Ta sedan bort folien och grädda i ytterligare 15 min.

Låt kakan svalna ett par timmar i kylen innan du skär upp den.

Servera gärna tillsammans med en klick mascarpone.

Kakan förvaras i kylen och går även bra att frysa in.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Gör din chokladkaka dagen innan! För en barnvänlig variant kan du byta ut kaffet mot mandelmjölk. Kakan är också ett bra sätt att få i sig fibrer och proteiner.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.