Tiramisu till Halloween
Vad tycker du?
Tiramisu betyder "pigga upp mig" och är en klassisk italiensk efterrätt. Här får du tips hur du kan dekorera till Halloweenfesten.
Ingredienser
Gör så här
-
Vispa skummigt med elvisp. Tillsätt strösockret lite i taget under vispning. -
Fortsätt vispa cirka 5 minuter eller tills du får en fast marängsmet. -
Spritsa eller klicka marängerna på bakplåtspappersklädda plåtar. Smeten räcker till ca 80 små eller 15 stora. -
Grädda i 100 grader med varmluft i 1 timme. Stora maränger kan behöva gräddas cirka 20 minuter längre, kontrollera att de går att lossa från plåten. -
Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen och svalna. -
Göra sedan Tiramisun. Vispa äggvitan fast och rör ner socker och Mascarpone. -
Vispa äggulorna ljusa och porösa. -
Blanda mascarponesmeten och äggulorna och ställ kallt. -
Vänd kexen i kaffe. Spara 4 st Savoiardikex. -
Varva kexen och krämen i portionsglas eller ett serveringsglas. -
Avsluta med att pudra kakaopulver över. -
Låt gärna stå ett par timmar eller över natten innan du serverar. -
Innan servering kan du börja dekorera. -
Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. -
Halvera de sparade savoiardikexen. Doppa tandpetare i den smälta chokladen och rita ett kors på varje kexhalva. Låt stelna. -
Dekorera marängen genom att doppa tandpetare i smält choklad och rita ögon på marängen. -
Dekorera tiramisun med ”gravstenar” och marängspöken strax innan servering.
0 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (5)
(5)