Tiramisu till Halloween
Vad tycker du?
Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt. Dekorera marängen som små söta spöken och savoiardri-kexen till gravstenar. En garanterad succé på halloween!
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
-
Vispa skummigt med elvisp. Tillsätt strösockret lite i taget under vispning. -
Fortsätt vispa cirka 5 minuter eller tills du får en fast marängsmet. -
Spritsa eller klicka marängerna på bakplåtspappersklädda plåtar. Smeten räcker till ca 80 små eller 15 stora. -
Grädda i 100 grader med varmluft i 1 timme. Stora maränger kan behöva gräddas cirka 20 minuter längre, kontrollera att de går att lossa från plåten. -
Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen och svalna. -
Göra sedan Tiramisun. Vispa äggvitan fast och rör ner socker och Mascarpone. -
Vispa äggulorna ljusa och porösa. -
Blanda mascarponesmeten och äggulorna och ställ kallt. -
Vänd kexen i kaffe. Spara 4 st Savoiardikex. -
Varva kexen och krämen i portionsglas eller ett serveringsglas. -
Avsluta med att pudra kakaopulver över. -
Låt gärna stå ett par timmar eller över natten innan du serverar. -
Innan servering kan du börja dekorera. -
Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. -
Halvera de sparade savoiardikexen. Doppa tandpetare i den smälta chokladen och rita ett kors på varje kexhalva. Låt stelna. -
Dekorera marängen genom att doppa tandpetare i smält choklad och rita ögon på marängen. -
Dekorera tiramisun med ”gravstenar” och marängspöken strax innan servering.
0 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (9)
(9)