Recept från Zeta. Morotskaka_med_mascarponekräm_li

Morotskaka med mascarponekräm

Saftig morotskaka bakad med olivolja och toppad med mascarpone.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk flytande honung
  • 3 medelstora ägg
  • 4 dl (ca 4-5 st) morötter skalade och finrivna
  • 150 g valnötter grovt hackade
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk mald kanel
  • Mascarponetopping
  • 1 burk Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
    (250 g)
  • 1 apelsin finrivet skal
  • 1/2 citron pressad
  • 2 dl florsocker
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ihop olja, socker och honung i en bunke.

Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa till en jämn smet.

Tillsätt morötter och hälften av valnötterna.

Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke.

Rör ihop till en jämn smet.

Klä en form (ca 20×30 cm) med bakplåtspapper.

Häll i smeten.

Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.

Kontrollera med sticka att kakan är klar, stickan skall inte vara kladdig.

Låt svalna och stjälp upp kakan på ett fat.

Blanda ihop mascarpone, finrivet skal från 1/2 apelsin (spara resterande till dekoration), pressad citronsaft och sikta i florsocker för att undvika klumpar.

Bred toppingen på kakan och dekorera med resterande valnötter och apelsinskal.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.