Morotskaka med mascarponekräm

RÖSTA PÅ RECEPTET (72)

(72)
1tim

Saftig morotskaka bakad med olivolja och toppad med mascarponekräm med smak av apelsin och citron. Perfekt att servera till fikat eller som efterrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

bitar
20
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 dl
strösocker
3 msk
flytande honung
3
medelstora ägg
4 dl (ca 4-5 st)
morötter skalade och finrivna
150 g
valnötter grovt hackade
4 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
2 tsk
mald kanel
Mascarponetopping
1 burk
Mascarpone (250 g)
1
apelsin finrivet skal
1/2
citron pressad
2 dl
florsocker

Gör så här

Kommentera

Lotta

Toppbetyg från mig!
Absolut bästa morotskaka jag har ätit. Väldigt saftig och god.
Alla smaker passade jättebra ihop.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.