Morotskaka med mascarponekräm

RÖSTA PÅ RECEPTET (100)

(100)

RÖSTA PÅ RECEPTET (100)

(100)

Vad tycker du?

1tim

Saftig morotskaka bakad med olivolja och toppad med mascarponekräm med smak av apelsin och citron. Perfekt att servera till fikat eller som efterrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

bitar
20
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 dl
strösocker
3 msk
flytande honung
3
medelstora ägg
4 dl (ca 4-5 st)
morötter skalade och finrivna
150 g
valnötter grovt hackade
4 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
2 tsk
mald kanel
Mascarponetopping
1 burk
Mascarpone (250 g)
1
apelsin finrivet skal
1/2
citron pressad
2 dl
florsocker

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (100)

(100)
Tack!

Lotta

Toppbetyg från mig!
Absolut bästa morotskaka jag har ätit. Väldigt saftig och god.
Alla smaker passade jättebra ihop.

Recept från kategorier