Morotskaka med mascarponekräm

RÖSTA PÅ RECEPTET (101)

(101)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 11 ingredienser

Saftig morotskaka bakad med olivolja och toppad med mascarponekräm med smak av apelsin och citron. Perfekt att servera till fikat eller som efterrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

bitar
20
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 dl
strösocker
3 msk
flytande honung
3
medelstora ägg
4 dl (ca 4-5 st)
morötter skalade och finrivna
150 g
valnötter grovt hackade
4 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
2 tsk
mald kanel
Mascarponetopping
1 burk
Mascarpone (250 g)
1
apelsin finrivet skal
1/2
citron pressad
2 dl
florsocker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (101)

(101)

Vad tycker du?

3 kommentarer

Lämna ett svar till Sophia Avbryt svar

Lotta

Toppbetyg från mig!
Absolut bästa morotskaka jag har ätit. Väldigt saftig och god.
Alla smaker passade jättebra ihop.

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...