Ricottaplättar med citron och färska bär

Fräscha och luftiga plättar med citron och färska bär. Perfekt som en brunchrätt eller som en enklare efterrätt.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Dela gulorna från vitorna. Vispa upp vitorna till ett fast skum.

Vispa gulorna med ricotta, vetemjöl, mjölk, strösocker, bakpulver och citronskal. Vänd försiktigt ner äggvitorna. 

Stek plättarna i en neutral olja.

Servera med färska bär och lönnsirap eller flytande honung.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.