Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 180 grader.

Öppna förpackningen med kikärtor, sila av vätskan och blanda med en matsked olivolja och en nypa salt.

Rosta i ugnen i 8 minuter.

Vispa ägg med sockret, tillsätt 1 dl olivolja.

Smält chokladen och blanda med äggulorna samt hälften av de rostade kikärtorna, spara resterande till kanderingen.

Blanda sedan i de torra ingredienserna i kaksmeten.

Smörj och bröa önskad form och baka kakan i 13-15 minuter beroende på hur kladdig du önskar kakan.

Kandering: Koka upp sockret tills det bildas en ljus karamell, ta resten av de rostade kikärtorna och lägg ner dem i kastrullen och blanda runt i karamellen.

Lyft sedan snabbt upp dem innan karamellen stelnat med en sked och bre ut kikärtorna över kakan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.