Italiensk kladdkaka med kanderade kikärtor

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

(25)

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

(25)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ljuvligt kladdig chokladkaka med frasiga kikärtor ger en perfekt smakbrytning.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

bitar
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
ägg
2,5 dl
strösocker
1,5 dl
vetemjöl
3 msk
kakao
150 g
mörk choklad 70%, smält
2 msk
vaniljsocker
1 krm
salt
1 krm
agavesirap
ströbröd
1 krm
salt
0,5 dl
strösocker

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

(25)
Tack!

Anna

Både ägg (steg 4) och äggulor (steg 5) nämns i receptet. Ska det stå så eller ska det stå ägg båda gångerna eller äggvitor i steg 4 och äggulor i steg 5?

Susanne

0 dl socker till kanderingen?? Och var ska agavesiprapen vara?

Emma Olsson

Hej Susanne,
När man kanderar kikärtorna använder man 1/2 dl strösocker och ha i agavasirapen. Tack för att du uppmärksammade detta. Jag ändrar receptet.
Hälsningar, Emma från Zeta