Italiensk kladdkaka med kanderade kikärtor

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

Vad tycker du?

30min 14 ingredienser

Ljuvligt kladdig chokladkaka med frasiga kikärtor ger en perfekt smakbrytning.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

bitar
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
ägg
2,5 dl
strösocker
1,5 dl
vetemjöl
3 msk
kakao
150 g
mörk choklad 70%, smält
2 msk
vaniljsocker
1 krm
salt
1 krm
agavesirap
ströbröd
1 krm
salt
0,5 dl
strösocker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Anna

Går det att ersätta agavesirap (endast 1 krm) med ngt annat, t.ex. vanlig ljus sirap eller glukos?

Anna

Både ägg (steg 4) och äggulor (steg 5) nämns i receptet. Ska det stå så eller ska det stå ägg båda gångerna eller äggvitor i steg 4 och äggulor i steg 5?

Susanne

0 dl socker till kanderingen?? Och var ska agavesiprapen vara?

Emma Olsson

Hej Susanne,
När man kanderar kikärtorna använder man 1/2 dl strösocker och ha i agavasirapen. Tack för att du uppmärksammade detta. Jag ändrar receptet.
Hälsningar, Emma från Zeta