Italiensk kladdkaka med kanderade kikärtor

RÖSTA PÅ RECEPTET (26)

(26)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 14 ingredienser

Ljuvligt kladdig chokladkaka med frasiga kikärtor ger en perfekt smakbrytning.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

bitar
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
ägg
2,5 dl
strösocker
1,5 dl
vetemjöl
3 msk
kakao
150 g
mörk choklad 70%, smält
2 msk
vaniljsocker
1 krm
salt
1 krm
agavesirap
ströbröd
1 krm
salt
0,5 dl
strösocker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (26)

(26)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Lämna ett svar till Emma Olsson Avbryt svar

Anna

Både ägg (steg 4) och äggulor (steg 5) nämns i receptet. Ska det stå så eller ska det stå ägg båda gångerna eller äggvitor i steg 4 och äggulor i steg 5?

Susanne

0 dl socker till kanderingen?? Och var ska agavesiprapen vara?

Emma Olsson

Hej Susanne,
När man kanderar kikärtorna använder man 1/2 dl strösocker och ha i agavasirapen. Tack för att du uppmärksammade detta. Jag ändrar receptet.
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...