Krustader med lemoncurd och maräng

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

Vad tycker du?

7 ingredienser

Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Lemoncurd
2
normalstora citroner
2
äggulor
1
ägg
2 dl
strösocker
2 msk
maizenamjöl
Maräng
1 dl
Zeta Kikärtor, spadet
1 tsk
vaniljsocker
1 1/2 dl
strösocker

Gör så här

Tips!

Ett tips är att använda lemoncurden på nybakta scones eller göra en pavlova av kikärtsmarängen och grädda den i ugn.

Om vi vill göra en pavlova, spritsa eller klicka marängerna på bakplåtspappersklädda plåtar. Smeten räcker till ca 15 stora.

Grädda i 100 grader med varmluft i 1 timme. Stora maränger kan behöva gräddas cirka 20 minuter längre, kontrollera att de går att lossa från plåten.

Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen och svalna.

Tips!

Du kan även smaksätta marängen med lite flingsalt och lavendel så får du en fin smakbrytning till det söta.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Veckomeny november

Måndag Måndag
Måndag
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Tisdag Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag Onsdag
Onsdag
Lasagne
Lasagne
Torsdag Torsdag
Torsdag
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter