Krustader med lemoncurd och maräng

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)

Vad tycker du?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Lemoncurd
2
normalstora citroner
2
äggulor
1
ägg
2 dl
strösocker
2 msk
maizenamjöl
1 frp
krustader
Maräng
1 dl
Kikärtor, spadet
1 tsk
vaniljsocker
1 1/2 dl
strösocker

Gör så här

Tips!

Ett tips är att använda lemoncurden på nybakta scones eller göra en pavlova av kikärtsmarängen och grädda den i ugn.

Om vi vill göra en pavlova, spritsa eller klicka marängerna på bakplåtspappersklädda plåtar. Smeten räcker till ca 15 stora.

Grädda i 100 grader med varmluft i 1 timme. Stora maränger kan behöva gräddas cirka 20 minuter längre, kontrollera att de går att lossa från plåten.

Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen och svalna.

Tips!

Du kan även smaksätta marängen med lite flingsalt och lavendel så får du en fin smakbrytning till det söta.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)
Tack!

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco