Krustader med lemoncurd och maräng

Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Lemoncurd

Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.

Vispa äggulor, ägg, maizenamjöl och socker några minuter i en kastrull.

Värm kastrullen på låg temperatur på spisen under ständig omrörning.

När smeten har tjocknat utan att den börjar koka, tag då bort kastrullen från värmen och vispa den några minuter för att låta den svalna en aning.

Tillsätt sedan olivoljan i en tunn stråle.

Låt svalna i kylen.

Kikärtsmaräng

Mät upp kikärtsspad och vitvinvinäger samt vaniljsocker i en bunke, gärna av rostfritt stål.

Vispa skummigt med elvisp. Tillsätt strösockret lite i taget under vispning.

Fortsätt vispa cirka 5 minuter eller tills du får en fast marängsmet.

Montering

Ta fram krustaderna och klicka i lemoncurden.

Klicka eller spritsa på marängen och bränn sedan av med brännare om du vill ha lite färg på dem.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips #1

    Ett tips är att använda lemoncurden på nybakta scones eller göra en pavlova av kikärtsmarängen och grädda den i ugn.

    Om vi vill göra en pavlova, spritsa eller klicka marängerna på bakplåtspappersklädda plåtar. Smeten räcker till ca 15 stora.

    Grädda i 100 grader med varmluft i 1 timme. Stora maränger kan behöva gräddas cirka 20 minuter längre, kontrollera att de går att lossa från plåten.

    Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen och svalna.

  • Tips #2

    Du kan även smaksätta marängen med lite flingsalt och lavendel så får du en fin smakbrytning till det söta.

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.