Citronsorbet
Vad tycker du?
En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (136)
(136)Vad tyckte du om receptet?
5 kommentarer
Maria thompson Björklund
hej, jag har prövat flera recept på citronsorbet och jag tycker detta är det bästa, bara man har i mjölken när det inte är för varmt!)
Sophie Berlin
Hej Maria,
Det glädjer oss att höra! 🙂
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta
Helena
Hej
Mjölken skär sig ju av citronsyran, eller har ni något specialknep för att komma runt det?
Hade hoppats gelatinet… men icke. Kanske blir snyggt i a f när den fryses.
Helena
Joakim Engberg
Jag skickade ner zest och citronmeliss i sockerröran + basilika.
Sk bli intressant och se hur det smakar.
Emma Olsson
Hej Helena,
Det kan hända om sockerlagen är för varm när man häller i mjölk och citronsaften. Låt sockerlagen bli rumsvarm för att sedan hälla i mjölken. Vispa gärna samtidigt för att se till att allt smälter samman. Fortsättsedan att vispa och häll i citronsaften, försiktigt.
Hälsningar, Emma