Citronsorbet

RÖSTA PÅ RECEPTET (136)

(136)

Vad tycker du?

30min 6 ingredienser

En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 1/2 dl
strösocker
1 dl
vatten
1
gelatinblad, blötlagt
några
basilikablad
1 dl
pressad citronsaft
1 dl
mjölk

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (136)

(136)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

Maria thompson Björklund

hej, jag har prövat flera recept på citronsorbet och jag tycker detta är det bästa, bara man har i mjölken när det inte är för varmt!)

Sophie Berlin

Hej Maria,
Det glädjer oss att höra! 🙂
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Helena

Hej
Mjölken skär sig ju av citronsyran, eller har ni något specialknep för att komma runt det?

Hade hoppats gelatinet… men icke. Kanske blir snyggt i a f när den fryses.

Helena

Joakim Engberg

Jag skickade ner zest och citronmeliss i sockerröran + basilika.
Sk bli intressant och se hur det smakar.

Emma Olsson

Hej Helena,
Det kan hända om sockerlagen är för varm när man häller i mjölk och citronsaften. Låt sockerlagen bli rumsvarm för att sedan hälla i mjölken. Vispa gärna samtidigt för att se till att allt smälter samman. Fortsättsedan att vispa och häll i citronsaften, försiktigt.
Hälsningar, Emma