Citronsorbet

RÖSTA PÅ RECEPTET (107)

(107)
30min

En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 1/2 dl
strösocker
1 dl
vatten
1
gelatinblad, blötlagt
några
basilikablad
1 dl
pressad citronsaft
1 dl
mjölk

Gör så här

Kommentera

Helena

Hej
Mjölken skär sig ju av citronsyran, eller har ni något specialknep för att komma runt det?

Hade hoppats gelatinet… men icke. Kanske blir snyggt i a f när den fryses.

Helena

Joakim Engberg

Jag skickade ner zest och citronmeliss i sockerröran + basilika.
Sk bli intressant och se hur det smakar.

Emma Olsson

Hej Helena,
Det kan hända om sockerlagen är för varm när man häller i mjölk och citronsaften. Låt sockerlagen bli rumsvarm för att sedan hälla i mjölken. Vispa gärna samtidigt för att se till att allt smälter samman. Fortsättsedan att vispa och häll i citronsaften, försiktigt.
Hälsningar, Emma

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.