Citronsorbet

RÖSTA PÅ RECEPTET (127)

(127)

RÖSTA PÅ RECEPTET (127)

(127)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 1/2 dl
strösocker
1 dl
vatten
1
gelatinblad, blötlagt
några
basilikablad
1 dl
pressad citronsaft
1 dl
mjölk

Gör så här

5 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (127)

(127)
Tack!

Maria thompson Björklund

hej, jag har prövat flera recept på citronsorbet och jag tycker detta är det bästa, bara man har i mjölken när det inte är för varmt!)

Helena

Hej
Mjölken skär sig ju av citronsyran, eller har ni något specialknep för att komma runt det?

Hade hoppats gelatinet… men icke. Kanske blir snyggt i a f när den fryses.

Helena

Joakim Engberg

Jag skickade ner zest och citronmeliss i sockerröran + basilika.
Sk bli intressant och se hur det smakar.

Emma Olsson

Hej Helena,
Det kan hända om sockerlagen är för varm när man häller i mjölk och citronsaften. Låt sockerlagen bli rumsvarm för att sedan hälla i mjölken. Vispa gärna samtidigt för att se till att allt smälter samman. Fortsättsedan att vispa och häll i citronsaften, försiktigt.
Hälsningar, Emma

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor