Citronsorbet

RÖSTA PÅ RECEPTET (135)

(135)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 6 ingredienser

En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 1/2 dl
strösocker
1 dl
vatten
1
gelatinblad, blötlagt
några
basilikablad
1 dl
pressad citronsaft
1 dl
mjölk

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (135)

(135)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Lämna ett svar till Joakim Engberg Avbryt svar

Maria thompson Björklund

hej, jag har prövat flera recept på citronsorbet och jag tycker detta är det bästa, bara man har i mjölken när det inte är för varmt!)

Helena

Hej
Mjölken skär sig ju av citronsyran, eller har ni något specialknep för att komma runt det?

Hade hoppats gelatinet… men icke. Kanske blir snyggt i a f när den fryses.

Helena

Joakim Engberg

Jag skickade ner zest och citronmeliss i sockerröran + basilika.
Sk bli intressant och se hur det smakar.

Emma Olsson

Hej Helena,
Det kan hända om sockerlagen är för varm när man häller i mjölk och citronsaften. Låt sockerlagen bli rumsvarm för att sedan hälla i mjölken. Vispa gärna samtidigt för att se till att allt smälter samman. Fortsättsedan att vispa och häll i citronsaften, försiktigt.
Hälsningar, Emma

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco