Marinerade jordgubbar

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)

Vad tycker du?

30min 4 ingredienser

Marinerade jordgubbar med vit balsamvinäger, honung och färsk mynta. De färska örterna tillför härlig fräschör och sötsyrlig vinäger förhöjer sötman i jordgubbarna. Perfekt efterrätt att servera i sommar.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 liter
jordgubbar
2 msk
flytande honung
1/2 kruka
mynta bladen

Gör så här

Tips!

Servera gärna jordgubbarna med en klick mascarpone med rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

margaretha

Kan man ta glass till

Anna Mellberg

Det går alldeles utmärkt! Glad midsommar önskar vännerna på Zeta

Martina

Kan man förbereda dagen innan?

Anna Mellberg

Hej Martina! Godast blir det om man äter dem samma dag, jordgubbarna förlorar framförallt i spänst om de ligger för länge i marinaden- men smaken är fortsatt fin. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Mårten Åkesson

Vilken höjdare! Smaker kom från alla möjliga håll och blev en härlig ny smakrik kombination!

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis