Citronsockerkaka med vallmofrö

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 9 ingredienser

Saftig citronkaka med ricotta och smaksatt Olivolja Citron som toppas med färska bär. Vallmofröna ger kakan en mild nötliknande smak. Utmärkt att servera till kaffet eller som avslut på en trevlig middag.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

bitar
8 - 12
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
ströbröd och Olivolja Citron, till formen
3 dl
socker
3
ägg
3 msk
blå vallmofrön
1 frp
Ricotta, 250 g
4 1/2 dl
vetemjöl
1 1/2 tsk
bakpulver
färska bär, ex hallon, jordgubbar och blåbär

Gör så här

Tips!

Får du citronkaka över, smula kakan på en plåt och rosta i ugnen. Servera tillsammans med jordgubbar och glass.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)

Vad tycker du?

2 kommentarer

-

Kan det verkligen stämma med 2dl olivolja? Känns som att kakan kommer bli riktig mäktig och flottig av all olja?

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco