Citronsockerkaka med vallmofrö

Saftig citronkaka med ricotta och smaksatt Olivolja Citron som toppas med färska bär. Vallmofröna ger kakan en mild nötliknande smak. Utmärkt att servera till kaffet eller som avslut på en trevlig middag.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175 grader

Smörj en springform (26 cm) med Olivolja Citron och bröa med ströbröd

Vispa socker och ägg fluffigt. Blanda ner olja, vallmofrö och ricotta. Rör till en jämn smet- ta gärna hjälp av vispen.

Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Vänd ner i äggsmeten.

Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Kolla kakans konsistens med en sticka eller tandpetare efter 30-40 minuter.

Garnera med färska bär.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Får du citronkaka över, smula kakan på en plåt och rosta i ugnen. Servera tillsammans med jordgubbar och glass.

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.