Citronsockerkaka med vallmofrö

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

(18)
1tim

Saftig citronkaka med ricotta och smaksatt Olivolja Citron som toppas med färska bär. Vallmofröna ger kakan en mild nötliknande smak. Utmärkt att servera till kaffet eller som avslut på en trevlig middag.

Ingredienser

bitar
8 - 12
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
ströbröd och Olivolja Citron, till formen
3 dl
socker
3
ägg
3 msk
blå vallmofrön
1 frp
Ricotta, 250 g
4 1/2 dl
vetemjöl
1 1/2 tsk
bakpulver
färska bär, ex hallon, jordgubbar och blåbär

Gör så här

Tips!

Får du citronkaka över, smula kakan på en plåt och rosta i ugnen. Servera tillsammans med jordgubbar och glass.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Sommarens alla grillrecept

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Buffémat med italienska smaker

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.