Citronsockerkaka med vallmofrö
Vad tycker du?
Saftig citronkaka med ricotta och smaksatt Olivolja Citron som toppas med färska bär. Vallmofröna ger kakan en mild nötliknande smak. Utmärkt att servera till kaffet eller som avslut på en trevlig middag.
Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Får du citronkaka över, smula kakan på en plåt och rosta i ugnen. Servera tillsammans med jordgubbar och glass.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (128)
(128)Vad tyckte du om receptet?
4 kommentarer
Annika
Kan man använda olivolja utan citronsmak och istället tillsätta citronskal/saft?
Anna Mellberg
Hej Annika! Det kan säkert fungera, tänk på att det är citronskalen som ger den huvudsakliga citronsmaken och om du adderar saften bidrar den med syrlighet- vilket absolut kan vara en smaksensation. Återkom gärna och berätta hur det blev. Hälsningar från Zetas provkök.
-
Kan det verkligen stämma med 2dl olivolja? Känns som att kakan kommer bli riktig mäktig och flottig av all olja?
Anna Mellberg
Hej! Ja, det stämmer. Kakan blir saftig och god, lycka till önskar vännerna på Zeta