Pastasallad med pesto och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (708)

(708)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 8 ingredienser

Härlig pastasallad i både färg och smak med pesto alla genovese, cocktailtomater och parmesan. Enkel och snabblagad pastasallad som passar fint att ta med på picknick eller ha som tillbehör till kyckling, fisk eller kött.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta Casa Di Luca Strozzapretti
12
röda körsbärstomater delade
basilikablad
1
rödlök, skivad
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (708)

(708)

Vad tycker du?

19 kommentarer

Martin Axelsson Ahola

Passar utmärkt att servera tillsammans med grillad kycklinglårfilé.
Marinera kycklingen i olivolja, timjan, vitlök, citronzest, chiliflakes, salt och peppar.

Sophie Berlin

Hej Martin,
Låter som en perfekt sommarrätt – tack för tips!
Hälsningar, Sophie på Zeta

Ingela

Hur blir det om man blandar ihop pasta o pesto och förvarar i kyl dagen innan? Ska man blanda i olivolja för att förhindra att allt blir en stor klump? Blandar i tomat o parmesan innan servering…

Emma Olsson

Hej Ingela,
Det går alldeles utmärkt! Du kan ha pesto och pasta i kylen dagen innan och sedan innan du har i tomat och parmesan ha i lite extra olivolja och rör om.
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco