Pastasallad med pesto och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (683)

(683)

RÖSTA PÅ RECEPTET (683)

(683)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Härlig pastasallad i både färg och smak med pesto alla genovese, cocktailtomater och parmesan. Enkel och snabblagad pastasallad som passar fint att ta med på picknick eller ha som tillbehör till kyckling, fisk eller kött.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
12
röda körsbärstomater delade
basilikablad
1
rödlök, skivad
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

19 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (683)

(683)
Tack!

Martin Axelsson Ahola

Passar utmärkt att servera tillsammans med grillad kycklinglårfilé.
Marinera kycklingen i olivolja, timjan, vitlök, citronzest, chiliflakes, salt och peppar.

Sophie Berlin

Hej Martin,
Låter som en perfekt sommarrätt – tack för tips!
Hälsningar, Sophie på Zeta

Ingela

Hur blir det om man blandar ihop pasta o pesto och förvarar i kyl dagen innan? Ska man blanda i olivolja för att förhindra att allt blir en stor klump? Blandar i tomat o parmesan innan servering…

Emma Olsson

Hej Ingela,
Det går alldeles utmärkt! Du kan ha pesto och pasta i kylen dagen innan och sedan innan du har i tomat och parmesan ha i lite extra olivolja och rör om.
Hälsningar, Emma från Zeta