Recept från Zetas. Tiramisú med rabarber

Tiramisù med rabarber

Somrig tiramisù med rabarber blir syrlig och fräsch. Italiensk klassisk dessert med smak av sommar.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Rabarberkompott
  • 1 kg rabarber, skivade
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ citron, pressad juice
  • Tiramisù
  • 4 äggulor
  • 5 msk strösocker
  • 2 burkar Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
    , á 250 g
  • 2 äggvitor
  • 12 st Vicenzi Vicenzovo Savoiardo kex, á 200 g
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka ihop rabarber, socker, vin och pressad citron till en kompott.

Låt svalna.

Vispa äggulor och 3 msk socker.

Blanda med mascarponeost.

Vispa äggvitorna till ett fast skum.

Tillsätt 2 msk socker och vispa till en slät marängsmet.

Vänd försiktigt ihop mascarponesmeten med marängsmeten med hjälp av en slickepott.

Fyll rabarberkompott i botten av glasen och toppa med en sked smet.

Dela kexen i bitar och lägg ovanpå smeten.

Toppa med ytterligare ett lager smet i varje glas.

Låt stå i kyl minst 1 timme.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips En tiramisù blir extra god om den får vila över natten.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.