Semmel-krustader

Semmel-krustader är små och enkla. De har härlig smak av mandel, kardemumma och len mascarponekräm. En ny variant av semla, perfekt till fettisdag.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 24 st Zeta Krustader

    Zeta Krustader

    Läs mer
    , 2 frp
  • 200 g madelmassa
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk kardemummakärnor, hel
  • 1 droppe bittermandelolja
  • 6 st cantuccini mandel, mortlad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Vispa äggula och socker för sig.

Vispa äggvitan till ett hårt skum.

Rör ner mascarponen i äggulesmeten.

Vänd ner äggvitan och rör till en jämn kräm.

Skär mandelmassan i mindre bitar och mixa med vatten, med stavmixer eller matberedare.

Mortla kardemummakärnorna fint och blanda i mandelmassan tillsammans med en droppe bittermandelolja.

Mortla cantuccini fint.

Börja med att spritsa mandelmassan och sedan mascarponekrämen i krustaderna.

Strössla över cantuccinismulor innan servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Vill du ha vaniljsmak på mascarponekrämen, tillsett 1 krm vaniljpulver.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.