Kladdkaka med svarta bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (301)

(301)

RÖSTA PÅ RECEPTET (301)

(301)

Vad tycker du?

40min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Härligt kladdig chokladkaka bakad med honung, svarta bönor och paranötter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

bitar
6 - 8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Svarta bönor avrunna och sköljda
1 dl
havregryn
2 msk
kakao
1 tsk
bakpulver
1/2 dl
honung
4 msk
havregrädde
1 dl
paranötter hackade
Garnering
100 g
mörk choklad
1 dl
mandel hackad

Gör så här

Tips!

Visste du att bönor är rika på kostfiber!

5 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (301)

(301)
Tack!

GL

Väldigt lite chokladsmak blev det. Gör jag den här kakan fler gånger så tar jag nog dubbla mängden kakao. I och med att den inte är så söt så behöver den ha desto mer av chokladsmaken.

Ewelina

Hej! Ska de 3msk olivolja vara i själva smeten eller bara att smörja formen med? Mvh Ewelina

Emma Olsson

Hej Ewelina,
Olivoljan är till för att ha i smeten. Jag har nu ändrat receptet så att det blir mer tydligt. Även lagt till olivolja i ingredienslistan för smörjning av springformen.
Hälsningar, Emma från Zeta