Kladdkaka med svarta bönor
Vad tycker du?
Härligt kladdig chokladkaka bakad med honung, svarta bönor och paranötter.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Visste du att bönor är rika på kostfiber!
Härligt kladdig chokladkaka bakad med honung, svarta bönor och paranötter.
Tips!
Visste du att bönor är rika på kostfiber!
Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.
Läs merZeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.
Läs mer om animal welfare
Ulla
Bönor är gott i många sammanhang och nyttig ingrediens men en kaka ska vara godare än den här.
Emma Olsson
Hej Ulla,
Tråkigt att du inte tyckte om chokladkakan, hoppas du hittar en annan favorit bland våra recept. Jag rekommenderar vår italienska kladdkaka (https://www.zeta.nu/recept/kladdkaka-pa-italienskt-vis/)
Hälsningar, Emma från Zeta
GL
Väldigt lite chokladsmak blev det. Gör jag den här kakan fler gånger så tar jag nog dubbla mängden kakao. I och med att den inte är så söt så behöver den ha desto mer av chokladsmaken.
Ewelina
Hej! Ska de 3msk olivolja vara i själva smeten eller bara att smörja formen med? Mvh Ewelina
Emma Olsson
Hej Ewelina,
Olivoljan är till för att ha i smeten. Jag har nu ändrat receptet så att det blir mer tydligt. Även lagt till olivolja i ingredienslistan för smörjning av springformen.
Hälsningar, Emma från Zeta