Biscotti
Vad tycker du?
Biscotti, mandelskorpor. Serveras ofta som ett litet tilltugg till en kopp espresso.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Biscotti, mandelskorpor. Serveras ofta som ett litet tilltugg till en kopp espresso.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (344)
(344)Vad tyckte du om receptet?
31 kommentarer
Staffan
Jag bytte 50g av mandeln mot vit choklad samt la till 1g saffran. Mycket juligt och gott! För övrigt ett bra och lättarbetat recept!
Jonas
Hej
Så här i juletider har jag lagt till två påsar saffran som jag stöter med strösockret innan jag rör ihop sockret med oljan, blir supergott. Jag väger mjölet och har kommit fram till 500g är perfekt. Då har jag medelstora ägg.
Anna Mellberg
Jonas! Tusen tack för dina tips och för att du tar dig tid till att skriva. Det låter väldigt gott! Stor kram, God Jul och Gott Nytt År önskar vi i Zetas provkök
Lennart Svensson
Måste testa detta! Kan man ersätta bittermandeln med bittermandelolja och hur mycket i så fall? Har oljan men inte mandlarna.
Anna Mellberg
Hej Lennart! Det borde gå. Vi har tyvärr inte provbakat dem med det, så vi kan inte rekommendera några mängder. Men återkom gärna och berätta om du provar! Hälsningar vännerna på Zeta
Lennart Svensson
Funkade fint med olja. Enligt internet motsvarar en droppe en mandel men nästa gång jag bakar ökar jag med några droppar.
Anna Mellberg
Toppen, tack för att du återkom. Det värmer och är så värdefullt för alla som läser våra recept! Hälsningar Anna på Zeta
Donald
Underbara skorpor som man verkligen vill bjuda på!
Karin
Supergoda! Receptet enkelt att följa, jag behövde inte justera något 👍👍👍👍👍
Saga Björkman
Det ser mycket gott ut! jag har läst kommentarerna och ska testa receptet snarast!!
Saga Björkman
Jattespännande att sänka värmen i ugnen när den är tömd …
Anna Mellberg
Hej Saga! Du ska lägga in skorporna igen i ugnen efter att du gräddat dem den första gången, de ska alltså torka på lägre värme innan de är klara. Läs gärna igenom alla instruktioner innan du börjar baka. Det är generellt ett bra tips att göra, oavsett om det är instruktioner till ett recept eller till något annat som du ska sätta ihop. Lycka till med bakningen önskar Anna på Zeta
Bertil
Det här är ett bra recept men jag byter olivoljan mot rapsolja! Mums mums!
Helene
En smak av Italien! En kopp starkt kaffe och en av dessa biscotti:s, Vad mer kan man önska?
I juletid är det bara att addera 0,5 g saffran så infinner sig även julstämningen.
Eva
Detta använder jag ofta som grundrecept byter mandel mot solrosfrö, smaksätter med lavendel, choklad, kardemumma eller citron bland annat.
Clovkvist
Kompletterade med en 0,5 tsk vaniljpulver. Blev ännu godare!
Monica
Jättegoda och smidiga att göra!!
Sophie Berlin
Hej Monica,
Vad kul att höra!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta
Helene
Jättebra recept!! Hela familjen älskar dem!
Mia
Helt underbara ✨✨
Marcus
Enkelt och mycket gott! Tack för receptet.
Pernilla
Kan man utesluta bittermandeln?
Emma Olsson
Hejsan Pernilla,
Ja, det går jättebra 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Eva
Ett riktigt bra recept😍
Joakim
Lite oklart när bittermandeln ska ner i skålen.. och om den ska vara finhackad eller grovt som sötmandeln.
Emma Olsson
Hejsan Joakim,
Mal gärna bittermandel, vi har ändrat detta i receptet 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Marianne åström
200 grader är för hög temp blev lite brända under antar att 175 grader bättre
Emma Olsson
Hejsan Marianne,
Tack för ditt tips, vi har ändrat receptet 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Susan
Hej, var för inte smör ?😊går bra utan smör?
Emma Olsson
Hejsan Susan,
Det går bra utan smör 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Donald Carlsson
Kanon goda och lätt att göra och fort gick det. La till 50 gr. hasselnötter men tog bort 50 gr. Mandel. Dessutom ca. 45-50 gr. Mörkchoklad. Tog ut dem efter 30 min. O sänkte ugnen på ca. 50 grader. Satt in dem när tempen var okay men lämnade luckan lite öppen med en trä slev. Kollade o kände på dem eftersom till dom vart lagom.
Försök ni också
Donald