Recept från Zeta. Biscotti_st

Biscotti

Biscotti, mandelskorpor. Serveras ofta som ett litet tilltugg till en kopp espresso.

Tillagning
Torkning i ugn

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 150 g sötmandlar grovhackade
  • 2 bittermandlar
  • 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg (medelstora)
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka mandeln.

Rör ihop olivolja och socker i en bunke.

Vispa in äggen i blandningen, ett i taget, med elvisp.

Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke.

Rör ned mandeln och de torra ingredienserna i äggvispet och rör ihop till en smidig deg.

Dela i tre delar och rulla ut till längder, ca 30 cm.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna något.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Tag ut plåten och sänk ugnsvärmen till 100 grader.

Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda.

Låt skorporna torka i mitten av ugnen ca 45 minuter.

Låt svalna och förvara i lufttät burk.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.