Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1/2 vaniljstång
  • 3 ägg gärna ekologiska
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 4 svenska äpplen delade i 1,5 cm klyftor
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Skal ifrån 1 citron
  • 50 g mörk choklad av god kvalitet
  • Zeta Extra jungfruolivolja Toscano IGP

    Zeta Extra jungfruolivolja Toscano IGP

    Läs mer
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader, smörj en springform med 24 cm i diameter.

Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg i en bunke.

Vispa ägg, socker, vaniljfrön och salt fluffigt.

Blanda resterande torra ingredienser i en bunke och sikta ner i äggsmeten för att förhindra klumpar, rör om.

Tillsätt mjölk och vänd ner äppelbitarna.

Häll smeten i formen och grädda, 40-50 min.

Är stickan torr när du tar upp den är kakan klar.

Låt den svalna och riv över choklad, gärna med ett Microplane-rivjärn, ringla över olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.