Ladda ner bild Italiensk äppelkaka RÖSTA PÅ RECEPTET (26) (26) Spara Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 1tim 12 ingredienser Saftig italiensk sockerkaka med äpplen och choklad. Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le. Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser bitar 8 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 1/2 vaniljstång 3 ägg gärna ekologiska 1 3/4 dl strösocker 1/2 tsk salt 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk kanel 4 svenska äpplen delade i 1,5 cm klyftor 1 1/2 dl mjölk Skal ifrån 1 citron 50 g mörk choklad av god kvalitet Zeta Olivolja ex Toscana, Azienda Guerreri alt Casa Di Luca Gör så här Sätt ugnen på 200 grader, smörj en springform med 24 cm i diameter. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg i en bunke. Vispa ägg, socker, vaniljfrön och salt fluffigt. Blanda resterande torra ingredienser i en bunke och sikta ner i äggsmeten för att förhindra klumpar, rör om. Tillsätt citronzest. Tillsätt mjölk och vänd ner äppelbitarna. Häll smeten i formen och grädda, 40-50 min. Är stickan torr när du tar upp den är kakan klar. Låt den svalna och riv över choklad, gärna med ett Microplane-rivjärn, ringla över olivolja. Dela Skriv ut Spara Vad tyckte du om receptet? RÖSTA PÅ RECEPTET (26) (26) Stäng Vad tyckte du om receptet? Sätt mitt betyg Stäng 1 kommentar Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ Tornemark 2023-06-29 Fantastisk god äppelkaka. Tack för Receptet!
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (26)
(26)Vad tyckte du om receptet?
1 kommentar
Tornemark
Fantastisk god äppelkaka. Tack för Receptet!