Ladda ner bild Spara Italiensk äppelkaka Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (23) (23) RÖSTA PÅ RECEPTET (23) (23) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 1tim Prenumerera på vårt nyhetsbrev Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Saftig italiensk sockerkaka med äpplen och choklad. Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser bitar 8 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 1/2 vaniljstång 3 ägg gärna ekologiska 1 3/4 dl strösocker 1/2 tsk salt 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk kanel 4 svenska äpplen delade i 1,5 cm klyftor 1 1/2 dl mjölk Skal ifrån 1 citron 50 g mörk choklad av god kvalitet Extra jungfruolivolja Toscano IGP Gör så här Sätt ugnen på 200 grader, smörj en springform med 24 cm i diameter. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg i en bunke. Vispa ägg, socker, vaniljfrön och salt fluffigt. Blanda resterande torra ingredienser i en bunke och sikta ner i äggsmeten för att förhindra klumpar, rör om. Tillsätt citronzest. Tillsätt mjölk och vänd ner äppelbitarna. Häll smeten i formen och grädda, 40-50 min. Är stickan torr när du tar upp den är kakan klar. Låt den svalna och riv över choklad, gärna med ett Microplane-rivjärn, ringla över olivolja. Dela Skriv ut Spara 0 kommentarer RÖSTA PÅ RECEPTET (23) (23) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ
0 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (23)
(23)