Italiensk chokladtårta med svarta bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (61)

(61)
1tim

En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Ingredienser

bitar
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Tårtbotten
100 g
mörk choklad
1 1/2 dl
havregryn, ev glutenfria
1 1/2 dl
strösocker
3/4 dl
kakao
1 msk
bakpulver
2 krm
salt
3
ägg
Mascarponechokladfrosting
100 g
mörk choklad
1/2 dl
espresso eller annat starkt kaffe, ljummet
1/2 dl
florsocker

Gör så här

Kommentera

Ylva

Kakan var OK. Lite syrlig, lite mindre chokladsmak än väntat. Saftig men rätt smulig.
Glasyren däremot var jättegod, den kan jag tänka mig att göra igen, men kanske med en annan kaka då.

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.