Italiensk chokladtårta med svarta bönor
Vad tycker du?
En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.
Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (222)
(222)Vad tycker du?
24 kommentarer
Rut
Går det att dubbla receptet för en 24 centimeters form och kunna dela den i två bottnar?
Anna Mellberg
Hej Rut! Det ska gå bra, säger Mia som tagit fram receptet. Tänk på att hålla koll på kakans konsistens med en potatissticka eller en tandpetare under gräddningen. Lycka till önskar Anna på Zeta
Martina Persson
Åh denna var riktigt god! Drog ner på sockret- blev kanon! Finns den på insta?? Skulle gärna dela den🥰🎂
Anna Mellberg
Hej Martina! Vi har inte gjort någon film till Insta där vi lagar den- men vi ska definitivt tänka på saken. Tack för tips. Hälsningar Anna på Zeta
Madeleine Holm
Så otroligt god kaka! Som sammet i munnen! Len och härlig chokladsmak! Kommer verkligen att göra denna igen!
Mery-anne.
Behöver det vara glutenfria havregryn?
Anna Mellberg
Hej! Om du ska servera kakan till en person som har Celiaki/glutenintolerans så måste det vara glutenfria havregryn. Men ska kakan serveras till personer som inte har någon matintolerans så går det bra med vanliga havregryn (de är inte garanterat fria från inblandning av gryn från andra sädesslag). Hälsningar vännerna på Zeta
Lina
Den godaste chokladtårta jag ätit!
Helena
För bästa och saftigaste resultat, ska man lägga på fyllningen på tårtan strax innan den ska ätas?
Eller blir det lika gott om man gör iordning hela tårtan dagen innan, eller alt 2. bakar endast tårtbotten dagen innan?
Anna Mellberg
Hej! Kul att du vill baka den här fantastiska chokladdrömmen till tårta! Om du vill förbereda tårtan är det bäst att baka botten dagen innan och göra i ordning fyllningen samma dag som den ska ätas. Den kommer vara mycket god dagen efter också- det kan vi lova! Lycka till med baket önskar vännerna på Zeta
Susanna
Om man inte har en mindre form utan att den är ca 24 cm. Ska den gräddas lika länge?
Anna Mellberg
Hej Susanna! Bäst är att kontrollera gräddningen med en provsticka eller en tandpetare efter halva tiden. Då får du en indikation på hur långt gräddningen har gått- sedan kollar du den någon/några gånger till- beroende på hur kladdig den var vid första sticket. Detta är ett smart knep vid varje kakbak eftersom olika ugnar kan vara olika effektiva. Lycka till med baket, hälsar vännerna på Zeta
Robert
En förpackning? Är det 480g som på bilden eller 190g som när man klickar sig vidare?
Tina
380 gr Svarta Bönor!
Sophie Berlin
Hej Robert,
Jag förstår om det kan uppstå förvirring då vi uppdaterat våra förpackningar. Receptet är gjort på Zetas ekologiska svarta bönor som ligger på totalt 380 g, vilket ger en avrunnen vikt av bönor på 230 g. Hittar du inte just de ekologiska så går det bra att använda sig av Zetas 480 g och då väga upp 230 g bönor.
Hoppas det blev tydligare nu.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta
Tina
Godaste efterrätten jag ätit på länge. Ska göra den idag igen, för FJÄRDE gången i år 🙂 Stor skillnad om man gör den någon dag innan! Kul när man berättar om ingredienserna för sina gäster. Den är väldigt dryg. På gott och ont har det blivit mycket över när vi haft gäster!
Evali
Kan den här frysas?
Emma Olsson
Hejsan Evali,
Ja, det går jättebra att frysa in tårtan.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Eva
Oväntat god och saftig tårta.
Emelie
Magiskt god! Bjudit på den två gånger detta år.
2020 års bästa överraskning och succé!!!! Ett måste om du inte provat 🙂
Manuela
Otroligt god!!
Josefine Nordin
Utsökt!
Ylva
Kakan var OK. Lite syrlig, lite mindre chokladsmak än väntat. Saftig men rätt smulig.
Glasyren däremot var jättegod, den kan jag tänka mig att göra igen, men kanske med en annan kaka då.
Bagaren
Superdupergod!🤠