Italiensk chokladtårta med svarta bönor

En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Mascarponechokladfrosting
  • 100 g mörk choklad
  • 250 g Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 1/2 dl espresso eller annat starkt kaffe, ljummet
  • 1/2 dl  florsocker
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Tårtbotten

Klä botten av en form med löstagbar kant (cirka 18 centimeter i diameter) med bakplåtspapper. Du behöver inte smörja eller klä kanten av formen.

Låt bönorna rinna av och skölj dem med kallt vatten.

Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad

Mät upp bönor, havregryn och socker i en matberedare och mixa ihop. Du kan även använda stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna, samt den smälta chokladen och mixa ihop till en ganska slät smet.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter. Kakan ska nästan vara genomgräddad, men det är gott om den är lite kladdig i mitten. Låt svalna.

Lossa kakan från formen genom att skära längs insidan av formen med en kniv. Skär eventuellt kakan i två bottnar.

Mascarponechokladfrosting

Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Låt svalna cirka 15- 20 minuter och ta samtidigt fram mascarponen så att den blir lite rumstempererad.

Vispa ner ljummet kaffe i mascarponen. Vispa även ner florsockret. Vänd ner chokladen i mascarponen med en slickepott och vänd försiktigt ihop till en slät kräm.

Bred ett tunt lager frosting på den första tårtbotten. Lägg på nästa och bred på resten av mascarponefrostingen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.