Italiensk chokladtårta med svarta bönor
Vad tycker du?
En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.
Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.
12 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (194)
(194)Robert
En förpackning? Är det 480g som på bilden eller 190g som när man klickar sig vidare?
Tina
380 gr Svarta Bönor!
Sophie Berlin
Hej Robert,
Jag förstår om det kan uppstå förvirring då vi uppdaterat våra förpackningar. Receptet är gjort på Zetas ekologiska svarta bönor som ligger på totalt 380 g, vilket ger en avrunnen vikt av bönor på 230 g. Hittar du inte just de ekologiska så går det bra att använda sig av Zetas 480 g och då väga upp 230 g bönor.
Hoppas det blev tydligare nu.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta
Tina
Godaste efterrätten jag ätit på länge. Ska göra den idag igen, för FJÄRDE gången i år 🙂 Stor skillnad om man gör den någon dag innan! Kul när man berättar om ingredienserna för sina gäster. Den är väldigt dryg. På gott och ont har det blivit mycket över när vi haft gäster!
Evali
Kan den här frysas?
Emma Olsson
Hejsan Evali,
Ja, det går jättebra att frysa in tårtan.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Eva
Oväntat god och saftig tårta.
Emelie
Magiskt god! Bjudit på den två gånger detta år.
2020 års bästa överraskning och succé!!!! Ett måste om du inte provat 🙂
Manuela
Otroligt god!!
Josefine Nordin
Utsökt!
Ylva
Kakan var OK. Lite syrlig, lite mindre chokladsmak än väntat. Saftig men rätt smulig.
Glasyren däremot var jättegod, den kan jag tänka mig att göra igen, men kanske med en annan kaka då.
Bagaren
Superdupergod!🤠