Italiensk chokladtårta med svarta bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (170)

(170)

RÖSTA PÅ RECEPTET (170)

(170)

Vad tycker du?

1tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

bitar
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Tårtbotten
1 frp
100 g
mörk choklad
1 1/2 dl
havregryn, ev glutenfria
1 1/2 dl
strösocker
3/4 dl
kakao
1 msk
bakpulver
2 krm
salt
3
ägg
3/4 dl
olivolja
Mascarponechokladfrosting
100 g
mörk choklad
1/2 dl
espresso eller annat starkt kaffe, ljummet
1/2 dl
florsocker

Gör så här

12 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (170)

(170)
Tack!

Robert

En förpackning? Är det 480g som på bilden eller 190g som när man klickar sig vidare?

Sophie Berlin

Hej Robert,
Jag förstår om det kan uppstå förvirring då vi uppdaterat våra förpackningar. Receptet är gjort på Zetas ekologiska svarta bönor som ligger på totalt 380 g, vilket ger en avrunnen vikt av bönor på 230 g. Hittar du inte just de ekologiska så går det bra att använda sig av Zetas 480 g och då väga upp 230 g bönor.
Hoppas det blev tydligare nu.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Tina

Godaste efterrätten jag ätit på länge. Ska göra den idag igen, för FJÄRDE gången i år 🙂 Stor skillnad om man gör den någon dag innan! Kul när man berättar om ingredienserna för sina gäster. Den är väldigt dryg. På gott och ont har det blivit mycket över när vi haft gäster!

Emelie

Magiskt god! Bjudit på den två gånger detta år.
2020 års bästa överraskning och succé!!!! Ett måste om du inte provat 🙂