Italiensk chokladtårta med svarta bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (101)

(101)
1tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

bitar
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Tårtbotten
100 g
mörk choklad
1 1/2 dl
havregryn, ev glutenfria
1 1/2 dl
strösocker
3/4 dl
kakao
1 msk
bakpulver
2 krm
salt
3
ägg
Mascarponechokladfrosting
100 g
mörk choklad
1/2 dl
espresso eller annat starkt kaffe, ljummet
1/2 dl
florsocker

Gör så här

Lämna ett svar till Manuela Avbryt svar

Emelie

Magiskt god! Bjudit på den två gånger detta år.
2020 års bästa överraskning och succé!!!! Ett måste om du inte provat 🙂

Ylva

Kakan var OK. Lite syrlig, lite mindre chokladsmak än väntat. Saftig men rätt smulig.
Glasyren däremot var jättegod, den kan jag tänka mig att göra igen, men kanske med en annan kaka då.

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Pappardini med kyckling

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

Frittata på grönkål och spaghetti

Animal welfare

Djurvälfärdsprogram där gårdarna följer EUs lagstiftning, men kraven är ännu tuffare.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.