Recept från Zeta: Jordgubbstart med tomat, svartpeppar och olivolja

Jordgubbstarte med tomater och svartpeppar

Tartelett med jordgubbar och tomater på en sötsyrlig mascarponekräm som toppas med maränger med svartpeppar. En spännande efterrätt som passar perfekt att bjuda på.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Mascaponefyllning
  • 1 frp 250 g Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
  • 1 citron juice och rivet skal
  • 1/2 dl strösocker
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 165 grader.

Blanda samman olivolja, strösocker, florsocker och salt till en jämn smet i en matberedare.

Häll i mandelmjölet, sedan äggen ett i taget och till sist vetemjölet.

Plasta in degen och den vila 30 min i kylen.

Ta sedan ut degen och kavla den tunt.

Klä dina tartskal och baka sedan av i cirka 15 min.

Blanda mascarponen med citronzest, juice och socker.

Fyll botten av tartskalet med ett jämt lager av mascarponeblandningen.

Vispa en fast maräng av äggvitorna och florsockret.

Stryk ut tunt på ett smörpapper och pudra rikligt med färskmalen svartpeppar.

Torka på 100 grader tills marängen har blivit riktigt krispig.

Klicka i mascarponefyllningen i tartskalet och dekorera med jordgubbar, tomater och små flarn av marängen.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.