Jordgubbstarte med tomater och svartpeppar

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

(3)
1tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Tartelett med jordgubbar och tomater på en sötsyrlig mascarponekräm som toppas med maränger med svartpeppar. En spännande efterrätt som passar perfekt att bjuda på.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

tarts
25
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Tart
0,75 dl
strösocker
2 dl
florsocker
1 tsk
salt
1 dl
mandelmjöl
2
ägg
8,5 dl
vetemjöl
Mascaponefyllning
1 frp
250 g Mascarpone
1
citron juice och rivet skal
1/2 dl
strösocker
Marinerade jordgubbar och tomater
1 frp
jordgubbar
5
tomater
Maräng
1
ägg, endast vitan
1 dl
florsocker

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

NYHET! Tunna crostini

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.