Jordgubbstarte med tomater och svartpeppar

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

(3)
1tim

Tartelett med jordgubbar och tomater på en sötsyrlig mascarponekräm som toppas med maränger med svartpeppar. En spännande efterrätt som passar perfekt att bjuda på.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

tarts
25
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Tart
0,75 dl
strösocker
2 dl
florsocker
1 tsk
salt
1 dl
mandelmjöl
2
ägg
8,5 dl
vetemjöl
Mascaponefyllning
1 frp
250 g Mascarpone
1
citron juice och rivet skal
1/2 dl
strösocker
Marinerade jordgubbar och tomater
1 frp
jordgubbar
5
tomater
Maräng
1
ägg, endast vitan
1 dl
florsocker

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.