Jordgubbstarte med tomater och svartpeppar

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)

Vad tycker du?

1tim 7 ingredienser

Tartelett med jordgubbar och tomater på en sötsyrlig mascarponekräm som toppas med maränger med svartpeppar. En spännande efterrätt som passar perfekt att bjuda på.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

tarts
25
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Tart
0,75 dl
strösocker
2 dl
florsocker
1 tsk
salt
1 dl
mandelmjöl
2
ägg
8,5 dl
vetemjöl
Mascaponefyllning
1 frp
250 g Mascarpone
1
citron juice och rivet skal
1/2 dl
strösocker
Marinerade jordgubbar och tomater
1 frp
jordgubbar
5
tomater
Maräng
1
ägg, endast vitan
1 dl
florsocker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Ebba Hallberg

Hej,
Jag hittar inte ingredienslista för marängen i detta recept?
Mvh Ebba

Emma Olsson

Hej Ebba,
Tack för att du uppmärksammade det här, Jag har nu ändrat receptet.
Hälsningar, Emma från Zeta