Jordgubbstarte med tomater och svartpeppar

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)

Vad tycker du?

1tim 7 ingredienser

Tartelett med jordgubbar och tomater på en sötsyrlig mascarponekräm som toppas med maränger med svartpeppar. En spännande efterrätt som passar perfekt att bjuda på.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

tarts
25
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Tart
0,75 dl
strösocker
2 dl
florsocker
1 tsk
salt
1 dl
mandelmjöl
2
ägg
8,5 dl
vetemjöl
Mascaponefyllning
1 frp
1
citron juice och rivet skal
1/2 dl
strösocker
Marinerade jordgubbar och tomater
1 frp
jordgubbar
5
tomater
Maräng
1
ägg, endast vitan
1 dl
florsocker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Ebba Hallberg

Hej,
Jag hittar inte ingredienslista för marängen i detta recept?
Mvh Ebba

Emma Olsson

Hej Ebba,
Tack för att du uppmärksammade det här, Jag har nu ändrat receptet.
Hälsningar, Emma från Zeta

Veckomeny november

Måndag Måndag
Måndag
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Tisdag Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag Onsdag
Onsdag
Lasagne
Lasagne
Torsdag Torsdag
Torsdag
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter