Jordgubbstarte med tomater och svartpeppar

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

(3)
1tim

Tartelett med jordgubbar och tomater på en sötsyrlig mascarponekräm som toppas med maränger med svartpeppar. En spännande efterrätt som passar perfekt att bjuda på.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

tarts
25
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Tart
0,75 dl
strösocker
2 dl
florsocker
1 tsk
salt
1 dl
mandelmjöl
2
ägg
8,5 dl
vetemjöl
Mascaponefyllning
1 frp
250 g Mascarpone
1
citron juice och rivet skal
1/2 dl
strösocker
Marinerade jordgubbar och tomater
1 frp
jordgubbar
5
tomater
Maräng
1
ägg, endast vitan
1 dl
florsocker

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Äntligen är årets Novello här!

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.