Morotsbröd med kidneybönor

Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

Tillagningstid
Första jäsning
Andra jäsning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Mät upp vattnet i en stor bunke och lös upp jästen däri.

Låt bönorna rinna av och skölj dem med kallt vatten. Mosa eller mixa bönorna grovt och tillsätt dem till degvätskan tillsammans med resten av ingredienserna.

Blanda ihop till en deg och arbeta degen 5-10 minuter, antingen för hand eller i en hushållsassistent.

Låt degen jäsa övertäckt, helst i 2 timmar. Har du ont om tid och inte orkar vänta så länge på jäsningen kan du använda ljummet vatten i degvätskan istället för kallt.

Dela degen i två delar. Forma till limpor och lägg limporna i smorda formar.

Låt jäsa övertäckt i minst 45 minuter.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 50 minuter. Bröden ska få ordentligt med färg.

Låt svalna några minuter och lossa från formarna.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Servera gärna morotsbrödet tillsammans med BreOliv eller BreOliv Mild

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.