Morotsbröd med kidneybönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (75)

(75)

Vad tycker du?

3tim 55min 9 ingredienser

Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Ingredienser

limpor
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
5 dl
kallt vatten
25 g
jäst
2
morötter, medelstora (150 g), rivna (150 g)
9 dl
vetemjöl special (540 g)
6 dl
grahamsmjöl (360 g)
2 tsk
salt
Extra mjöl till utbakningen

Gör så här

Tips!

Servera gärna morotsbrödet tillsammans med BreOliv eller BreOliv Mild

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (75)

(75)

Vad tyckte du om receptet?

10 kommentarer

Evalena Karlsson

Hej! Ville bara kolla innan jag bakar imorgon. Är det verkligen 225 grader i 50 minuter? Känns mycket men om det är det rätta så gör jag det. Låter gott.

Anna Mellberg

Hej Eva Lena! Ja, det stämmer. 40-50 minuter i 225 grader. Brödet ska få ordentligt med färg. Lycka till med brödbaket önskar Zetas provkök.

Christine

Mitt bröd fick en väldigt hård yta, och ett klistrigt inner, trots genomgräddat. Om jag hade bakat det igen så hade jag sänkt temperaturen, det var nämligen färdigt redan efter 45 minuter också. Och kanske bakat på mjölk.

Marlene Isabella

Supergott bröd inte alls torrt dagen efter. Det här brödet kommer jag att baka fler gånger trots den långa jäsningen. Gott bröd behöver lång jäsning!!

Anna Mellberg

Hej Marlene! Så kul att höra! Hälsningar vännerna på Zeta

Ann-Cha

Jäsning, ugnsvärme, tid i ugnen…
Hur tänkte ni??? Ska man hitta på och chansa????

Emma Olsson

Hejsan Ann-Cha,
Jäsning, ugnsvärme och tid står i tillredningsbeskrivningen 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Knut Carlström

Blir inte klok hur Kidneybönorna skall behandlas detta skall stå i receptet. Låt bönorna rinna av
mosa eller mixa. Vilket skall man följa ? Jag följde mixade grovt. Inte bra. Förstörde degen.

Emma Olsson

Hej Knut,
Tack för att du hörde av dig! Bönorna skall först sköljas i kallt vatten. Sedan får du välja beroende på vad du har för verktyg hemma. Antingen så mixar du bönorna grovt eller mosar bönorna grovt.
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...