Morotsbröd med kidneybönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (63)

(63)

RÖSTA PÅ RECEPTET (63)

(63)

Vad tycker du?

3tim 55min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

limpor
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
5 dl
kallt vatten
25 g
jäst
2
morötter, medelstora (150 g), rivna (150 g)
9 dl
vetemjöl special (540 g)
6 dl
grahamsmjöl (360 g)
2 tsk
salt
Extra mjöl till utbakningen

Gör så här

Tips!

Servera gärna morotsbrödet tillsammans med BreOliv eller BreOliv Mild

5 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (63)

(63)
Tack!

Knut Carlström

Blir inte klok hur Kidneybönorna skall behandlas detta skall stå i receptet. Låt bönorna rinna av
mosa eller mixa. Vilket skall man följa ? Jag följde mixade grovt. Inte bra. Förstörde degen.

Emma Olsson

Hej Knut,
Tack för att du hörde av dig! Bönorna skall först sköljas i kallt vatten. Sedan får du välja beroende på vad du har för verktyg hemma. Antingen så mixar du bönorna grovt eller mosar bönorna grovt.
Hälsningar, Emma från Zeta